Datum: 26 september 2008

Sassenheim Verkeersongeval Donderdag 25 september vond even voor 18.30 uur een verkeersongeval plaats ter hoogte van de kruising Parklaan met de Adelborst van Leeuwenlaan. Een 39 jarige automobilist uit Sassenheim reed over de Parklaan komende uit de richting van de Van Pallandtlaan. Uit tegenovergestelde richting kwam een 68 jarige automobilist uit zijn woonplaats. Volgens de bestuurder sloeg deze automobilist plotseling links af waardoor er een aanrijding ontstond. De auto van de 68 jarige bestuurder kwam door de klap op zijn linkerkant terecht waardoor de bestuurder bekneld raakte. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Bodegraven Inbraak bij bouwmarkt In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 september is ingebroken bij een bouwbedrijf aan de Doortocht. Even na 03.00 uur werd de melding gedaan door een bewakingsdienst. Ter plaatse bleek dat men het toegangshek met grof geweld had vernield. Daarnaast was één van de ruiten van de toegangsdeur vernield. Uit de winkel werd audiovisuele apparatuur gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Auto over de kop Een 24 jarige automobilist uit Gouda is vrijdag 26 september rond 02.00 uur met hoofd- en armletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De man reed over de N228 in de richting van de Stolkwijkersluijs en kwam vermoedelijk in de berm aan de rechterzijde van de weg. De bestuurder verloor de controle over zijn auto en sloeg over de kop. De bestuurder wist zelf uit zijn auto te komen.

Gouda Bromfietser en bijrijdster gewond Een 28 jarige bromfietser uit Gouda en zijn 17 jarige bijrijdster uit dezelfde plaats zijn donderdagavond 25 september gewond geraakt na een valpartij. De twee reden over de Ridder van Catsweg en voor de verkeerslichten verloor de bestuurder de macht over het stuur. Volgens getuigen kwam dit waarschijnlijk door losliggende tegels. De Gouwenaars werden met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Politiecontrole bij scholen De afgelopen weken heeft de politie van Gouda bij tien verschillende scholen controles uitgevoerd in het kader van het nieuwe schooljaar. Daarbij is gecontroleerd of de kinderen wel hun gordels om hadden of op de achterbank zaten omdat hun lengte dit vereist. Ook werd er gekeken of er een kinderzitje aanwezig was wanneer dit nodig was. Er zijn in totaal 11 bekeuringen uitgeschreven: in vijf gevallen ontbrak het vereiste kinderzitje en in zes gevallen werd de gordel niet juist gebruikt.

Gouda Algemene verkeerscontroles De politie van Gouda heeft de afgelopen twee weken veertien algemene verkeerscontroles uitgevoerd. Deze controles vonden in heel Gouda plaats. Er zijn in totaal 70 bekeuringen uitgeschreven. Hoofdzakelijk in verband met het onjuiste gebruik van de gordel.

Gouda Verkeerscontroles De komende weken gaat de politie van Gouda controleren bij de Vredebest en de Winterdijk. Voor beide straten geldt een gesloten verklaring, er is slechts een enkele rijrichting. Vrij recent is bij het kruispunt van de Bloemendaalsestraat en de Hugo de Vrieslaan een stopbord geplaatst. Verkeer dat via de Bloemendaalsestraat rijdt, dient voorrang te verlenen aan de bestuurders op de kruisende weg.

Waddinxveen Verkeersongeval Donderdagavond 25 september vond om 19.30 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Kerkweg-Oost/Julianastraat. Een 46 jarige automobilist uit Waddinxveen kwam vanaf de hefbrug en wilde linksaf slaan om de Julianastraat in te rijden. Uit tegenovergestelde richting kwam een18 jarige bromfietsster uit Boskoop die de file rechts passeerde. Tussen de auto en bromfietser ontstond een aanrijding waarbij de helm van de bromfietsster eraf vloog. De Boskoopse werd met onbekend letsel overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Verkeersongeval Donderdag 25 september vond om 21.20 uur een verkeersongeval plaats op de Batavierlaan. Een 39 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den Ijssel verliet de rotonde en reed de Batavierlaan op. De bestuurder zag een 15 jarige plaatsgenote die over het zebrapad fietste over het hoofd en reed haar aan. Het meisje werd met een hoofdwond overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --