Gemeente Binnenmaas

Maatregelen Boonsweg Heinenoord

In mei 2008 zijn werkzaamheden aan de Boonsweg in Heinenoord uitgevoerd. Eén van de maatregelen van deze werkzaamheden was het aanbrengen van schampblokken van beton aan de oostzijde van de Boonsweg. De beoogde effecten van deze maatregel waren het tegengaan van parkeren (van vrachtwagens) in de berm, het visueel versmallen van het wegprofiel om een snelheidsremmend effect te bereiken en de aanleg van een voetpad. De blokken zijn met een speciale lijm op het wegdek geplakt. Direct na de ingebruikname is gebleken dat de gekozen maatregel niet bestand is tegen zijwaartse krachten van met name vrachtautos en worden losgedrukt en/of afbreken. Dit veroorzaakt gevaarlijke verkeerssituaties. In afwachting van een oplossing zijn signaleringsschilden geplaatst om de weggebruikers te waarschuwen.

Als gevolg van problemen met de schampblokken aan de Boonsweg in Heinenoord worden vanaf week 40 maatregelen uitgevoerd. Deze bestaan uit het verwijderen van de schampblokken en het trottoir, het verbreden van de berm en het aanbrengen van een kantlijn. Hiermee wordt het wegprofiel versmald en het parkeren in de berm wordt minder uitnodigend.

Naar verwachting nemen de werkzaamheden twee weken in beslag. De werkzaamheden kunnen voor enige overlast zorgen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Voor vragen kunt u terecht bij de heer R. den Drijver van de afdeling Openbare Werken, telefonisch bereikbaar via tel. 078 676 44 33.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl