Gemeente Schiedam


September

Concertseizoen t Huis te Poort opent met 17e-eeuwse liefdesliederen

24 september 2008

Het oude-muziekprogramma in de Oud-Katholieke kerk t Huis te Poort op de Dam heeft zich inmiddels een vaste plaats verworven in het culturele leven van Schiedam. Ook voor het komende seizoen staan er weer een aantal bijzondere concerten op het programma, uitgevoerd door vooraanstaande musici uit binnen- en buitenland. Het Nederlands/Belgische Duo Rosemont bijt op vrijdag 26 september het spits af met het programma Deur mijn verschalckte ooghen.

In het programma Deur mijn verschalckte ooghen ligt het accent op de liederen die in de 17e eeuw te horen waren in de huishoudens van de gegoede burgerij in de Nederlanden. Naast Nederlandse liefdesliederen zal ook een aantal Italiaanse werken ten gehore worden gebracht van grote componisten uit die tijd: Monteverdi, Frescobaldi en Caccini.

Duo Rosemont
Het Duo Rosemont wordt gevormd door de Belgische sopraan Hilde Van Ruymbeke en de luitiste Elly van Munster. Beiden zijn al vele jaren actief in de oude muziek en hebben meegewerkt aan vele interessante muzikale producties in binnen- en buitenland. Daarnaast maken zij deel uit van diverse vooraanstaande internationale ensembles. Vaste bezoekers van de concerten in t Huis te Poort hebben al kennis kunnen maken met deze musici omdat ze ook deel uitmaken van het Ensemble Fortuna dat vorig jaar het concertseizoen opende met een indrukwekkend concert. Elly van Munster was daarnaast eerder te horen met het Ensemble Rossignol.

Fotobijschrift: Het Duo Rosemont geportretteerd in t Huis te Poort. Foto: Tom Croes

CD-presentatie
De avond krijgt een extra feestelijk tintje omdat onder voorbehoud de nieuwe CD van het Duo Rosemont zal worden gepresenteerd, eveneens genaamd Deur mijn verschalckte ooghen. De CD kan tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeschaft, en indien gewenst door de musici worden gesigneerd.
Tot slot zal op deze avond het definitieve programma voor het komende concertseizoen bekend worden gemaakt en toegelicht.

Oud-Katholieke Kerk t Huis te Poort
Dam 28-30, Schiedam
www.huistepoort.nl

Kaarten in de voorverkoop 10,00, aan de zaal 12,50 Kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel J.S. van Leeuwen, Broersvest 85, 3111 ED Schiedam en bij Boekhandel Post Scriptum, Hof van Spaland 31, 3121 CA Schiedam. Reserveren is ook mogelijk per telefoon: 06 511 721 00.
Informatie en telefonische reserveringen: Ad van der Kouwe, tel. 06 511 721 00 of ad@manifestarotterdam.nl

Klik hier voor meer informatie.