Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 18 september 2008

Over kooikershonden en staleenden
De laatste excursie in Eendenkooi 't Zand in 2008!

Het dorp 't Zand in de kop van Noord-Holland herbergt een natuurverrassing. Daar vindt u namelijk Eendenkooi 't Zand van Landschap Noord-Holland. Deze demonstratiekooi is al bijna vier eeuwen oud en inmiddels succesvol gerestaureerd. We kunnen u laten zien hoe vroeger eenden voor consumptie gevangen werden. Een bijzonder schouwspel waarin het hondje van de kooiker een belangrijke rol speelt.

Bij de demonstratie hoort een rondleiding op het terrein. U kunt even vanuit de vogelhut kijken naar de eenden op de kooiplas en kunt in het gebied rondom genieten van de veelzijdige flora en fauna. Wij ontvangen u graag in het nieuwe natuurinformatiecentrum, waarin een leuke expositie over de eendenkooi te zien is. Op 26 september om 19.00 uur kunt u voor de laatste keer dit jaar mee op excursie met onze gids. De excursie duurt ca.
1,5 uur en is ook uitermate geschikt voor kinderen. Gaat u mee?

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. De Eendenkooi ligt aan de Korte Bosweg 47 iets ten noordoosten van het dorp 't Zand.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl