Hogeschool Windesheim
Persbericht, 15 september 2008
Proeven, kijken, luisteren en ervaren: Een smakelijk Food Symposium
van VU podium op Windesheim
VU podium organiseert 25 september in het kader van het jaar van
duurzaamheid en in samenwerking met Zwolle Hoofdstad van de Smaak een
food symposium over foodtrends.
Het symposium wil een verbinding leggen tussen alle schakels in de
voedselketen. Van grond tot mond, van de ommelanden naar de stad,
tussen historie en toekomst, tussen regionaal en mondiaal, tussen Slow
Food en Fast Food, de zelf bereide en de kant-en-klare maaltijd,
theorie en praktijk.
Het is voor de eerste keer dat er in Zwolle zoân bijzonder congres
georganiseerd wordt. Zo breed en divers als het onderwerp voedsel kan
zijn, zo divers is ook het symposium samengesteld. Veel workshops met
veel mogelijkheden tot proeven en het uitwisselen van ervaringen.
Meer dan 12 verschillende sprekers, spreken over een groot aantal
verschillende voedsel gerelateerde onderwerpen. Een greep uit de
workshops: een culinaire dominee, het kookhistorisch perspectief,
proefwedstrijd, voedselgemeenschap uit het Vechtdal, duurzame
landbouw, onze perceptie van eten, marktonderzoek naar de duurzame
consument, Slow Food, smaaklessen, de filosofie en ethiek van de
voeding. Kortom, voor elk wat wils. Dagvoorzitter van het symposium is
Goos Eilander directeur van Trendbox, een bekend trendwatch bureau op
consumentengebied met het toonaangevende Life en Living
trendonderzoek. Als geen ander weet hij de bijdragen van de sprekers
in een passend perspectief te zetten. Het symposium Foodtrends and
more⦠is gericht op een breed publiek. Geïnteresseerden in voedsel
zowel amateur als professional, studenten, Slow Food leden,
medewerkers van Windesheim, hobbykoks, beleidsmedewerkers regionale
landbouw, kokende carrière vrouwen, mannen met Bourgondische inslag.
Kortom iedereen die de geïnteresseerd is in foodtrends en iets meer
daarover wil weten en proeven mag Foodtrends and more⦠op 25
september niet missen.
Kijk voor het inspirerende programma en aanmelding op: www.vupodium.nl
of portaal.windesheim.nl/foodtrends