Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)
Informatie over de rol van vetten in levensmiddelen
www.vettefeiten.nl is een nieuwe website van het Productschap MVO over
de toepassing van vetten in levensmiddelen. Productontwikkelaars en
marketeers uit de levensmiddelenindustrie en retail, kunnen op de
website en in de factsheets praktische adviezen vinden voor het
beteren van de vetzuursamenstelling van een product. Naast de
Nederlandse versie zal eind september ook een Engelse versie van de
website online zijn onder de naam 'Facts on fats'.
Onderwerpen die op de website aan bod komen zijn onder meer: chemische
aspecten van vetten, de functie van vet in producten en de invloed van
vetten op de smaakcompositie. Daarnaast is er informatie over claims
en over consumentenkennis met betrekking tot vetten.
Al deze onderwerpen worden verder uitgewerkt in factsheets, die vanaf
de website gedownload kunnen worden. Eén van de factsheets gaat over
de rol van vetten in de smaakcompositie. In deze factsheet wordt de
praktische aansluiting gezocht worden met wat het betekent voor de
smaak en voor de aromaperceptie als je de vetzuursamenstelling van een
product verandert.
Die aansluiting met de praktijk is sowieso een belangrijk aspect op
www.vettefeiten.nl. Praktijkvoorbeelden op de site tonen aan dat
succesvolle innovaties mogelijk zijn en dat hoog onverzadigde oliën
van plantaardige oorsprong met succes toegepast kunnen worden in
producten met een goede smaak, textuur en houdbaarheid. De bezoekers
van de website worden uitgenodigd meer voorbeelden van geslaagde
productinnovaties via de website kenbaar te maken, aan
collega-producenten, retailers en stakeholders.