MediaPlaza


Binnen de IT-sector wordt veelal projectmatig gewerkt om resultaten te bereiken. Bij het analyseren van moeilijk verlopende projecten wordt vooral naar traditionele faalfactoren gekeken. Maar hoe zit het met de 'onzichtbare' krachten waardoor projecten mislukken. Hoe werken projectsaboteurs doelbewust en gestructureerd aan de ondermijning van projecten? Wat zijn hun drijfveren en gevolgde methoden? Het is tijd om inzicht te geven in de achtergronden van de projectsaboteur.

Inhoud
Het programma van de workshop Projectsaboteur is er op gericht de gereedschapskist van de deelnemers uit te breiden, zodat zij projectsabotage leren herkennen en neutraliseren. Met het doel faalkosten van projecten aanzienlijk te verlagen. Hiervoor worden eerst de motivatie en de mogelijkheden van de projectsaboteur besproken en wordt vervolgens een assessment werkwijze gepresenteerd, gebaseerd op risk-profiling van bedrijven en projecten. De workshop heeft een hoog interactief niveau, biedt concrete tools en handvatten en is gebaseerd op casuïstiek uit de praktijk.

Jouw project wordt een 'winner' als je deze workshop hebt gevolgd!

Doelgroep
Deze workshop is gericht op projectmanagers, auditors, organisatiekundigen, organisatieadviseurs, maar ook adviseurs bij veranderingsprocessen van bedrijven en instellingen. Kortom voor iedereen die mogelijk met sabotage bij projecten te maken krijgt.

Facts
Plaats IJkantine, Amsterdam
Datum 23 september 2008
Tijd 14.00 - 21.30 uur
Kosten EUR 495 per persoon, inclusief borrel, diner en boek
13.45 uur

Ontvangst

14.00 uur Aanvang programma
15.30 uur Pauze
16.00 uur Vervolg programma
17.30 uur Diner
18.30 uur Vervolg programma
19.30 uur Pauze
20.00 uur Vervolg programma
21.00 uur Borrel

Dion Kotteman
Dion Kotteman heeft 20 jaar ervaring in project- en programmamanagement in de profit- en not for profit sector. Momenteel is hij programmadirecteur bij een grote financiële instelling. Hij was verantwoordelijk voor grote veranderingsprojecten bij de overheid en in de financiële sector. Hij leidde automatiseringsprojecten voor het ministerie van Justitie en was verantwoordelijk voor een aantal grote Europese projecten.
Jeroen Gietema
Jeroen Gietema is al meer dan 20 jaar werkzaam binnen projecten op het gebied van de informatietechnologie.
Momenteel is hij programma manager. Hij leidde
automatiseringsprojecten, voerde kwaliteitsmanagement en interim-management uit en adviseerde op het gebied van logistieke dienstverlening. Hij heeft zijn ervaring opgebouwd bij de overheid, in de industriële, de logistieke, en de financiële sector. Daarnaast was hij medeoprichter en directeur van een business consultancy bedrijf.