KNHS


Karim el Zoghby wint KNHS-GP People Throphy Hoogland 23 september 2008
prijsuitreiking gp people hoogland

AMERSFOORT (KNHS) De vierde competitiewedstrijd van de KNHS-GP People Trophy is afgelopen zaterdag gewonnen door Karim el Zoghby met het paard Sirabanta. De springruiter uit Eqypte is woonachtig bij Stal van den Top uit Kootwijkerbroek en komt uit voor rijvereniging de IJsselruiters. De springcompetitie op ZZ-niveau werd gehouden op zaterdag 20 september en was onderdeel van de 62ste paardensportdag in Hoogland.

De paardensportdag op zaterdag maakt traditioneel deel uit van het Dorpsfeest Hoogland in stadspark Schothorst in Amersfoort. Naast paardensportwedstrijden in diverse disciplines was er ook een uitgebreid programma met tal van activiteiten voor buurtbewoners. Randy den Uyl, voorzitter van Stichting Paardensportdag Hoogland reageerde positief over deze editie: Er was veel publiek, door de combinatie met het Dorpsfeest trek je ook duizenden bezoekers die op deze wijze kennis maken met de paardensport. Natuurlijk hadden we ontzettend veel geluk met het mooie weer. De GP People Trophy telde in totaal eenentwintig deelnemers die verdeeld in twee groepen een klassiek parcours met barrage reden. Karim el Zoghby ging met de winst naar huis. Rick Janssen (Merselo) plaatste zich als tweede met Pointer en Arjenne van de Berg (Overberg) mocht zich met het paard Kluivert als derde opstellen. Er staan nog drie competitiewedstrijden op het programma. Hierna wordt duidelijk welke twintig combinaties zich hebben gekwalificeerd voor deelname aan Jumping Amsterdam, het laatste weekend van januari.

De KNHS-GP People Trophy is een resultaat van de samenwerking tussen sponsor GP People uit Almere en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo. GP People detacheert medewerkers op administratief, commercieel en office gebied bij reguliere opdrachtgevers. Het bijzondere van GP People is dat het bedrijf zich vooral richt op medewerkers die actief of geĂŻnteresseerd zijn in het buitenleven en de paardensport. Meer informatie: www.gppeople.nl.

Uitslag Hoogland
Naam Paard Woonplaats

1 Karim el Zoghby Sirabanta Kootwijkerbroek
2 Rick Janssen Pointer Merselo

3 Arjenne van de Berg Kluivert Overberg

4 Michel van de Knaap Stand By Putten

Kalender selectiewedstrijden
Lisse 19 oktober 2008
Maassluis 16 november 2008
Roosendaal 12 december 2008
Amsterdam 22 januari 2009 - FINALE -

Foto: Prijsuitreiking GP People