Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maandag 22 september

Aandacht voor goed eten in zorginstellingen in het kader van de Week van de Smaak

Landelijke actie 'Mooie Maaltijd' gestart in De Wilgenhof in Eindhoven

Honderden bewoners van Vitalis-locatie De Wilgenhof werden maandag getrakteerd op heerlijke, verse producten. Kokoloog Pierre Wind en culinaire beterweter Pim Haaksman bereidden samen lekkere hapjes in de centrale aula en deelden deze uit aan de senioren. Daarna onderwierpen zij hen aan een ludieke culinaire quiz. De actie was de start van de landelijke actie 'De Mooie Maaltijd', onderdeel van de Week van de Smaak.

Floor Vroomen, directeur van de Vitalis-locatie, sprak met gepaste trots over de aandacht die in de instelling wordt besteed aan kwaliteitsvoeding. Ruud van Brussel van de koepelorganisatie VKGE onderstreepte het belang van verse maaltijden in de zorg: "De maaltijd is voor veel ouderen in instellingen hèt belangrijkste moment van de dag. Dan is het eigenlijk vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het voedsel goed moet zijn. Onze vereniging maakt zich sterk voor gestage verbetering van het voedingsaanbod in zorginstellingen. Gelukkig staat dit onderwerp ook steeds hoger op de agenda van bestuurders, nadat voeding jarenlang sluitpost op de begroting was."

Na de aftrap gingen de bewoners aan tafel om van de Mooie Maaltijd te genieten. Als het aan de instelling en de koks ligt, zullen verse biologische ingrediënten uit de regio een vaste plek krijgen op het dagelijks menu.

Dit jaar doen tijdens de Week van de Smaak circa 100 locaties mee van zorgkoepels als de VKGE, Savant, Cordaan en Vitalis. Verder zijn o.a. meesterkok Pascal Jalhaij van maaltijdenproducent Marfo en versleverancier Deli XL nauw betrokken bij de Mooie Maaltijd. Met 'De Mooie Maaltijd' wordt niet alleen gedoeld op de ouderenzorg, maar ook op bijvoorbeeld ziekenhuizen, jeugdcentra en kindertehuizen.

/////////////////

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten

Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica.

De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds

en het ministerie van LNV. De Week van de Smaak wordt tevens mogelijk gemaakt door: de Volkskrant, Provincie Noord-Brabant, Stuurgroep LIB

en Zwolle, Hoofdstad van de Smaak 2008.



Ingezonden persbericht