Maxeda

Maxeda


23-9-2008

Resultaten Maxeda eerste half jaar 2008

Maxeda heeft de afgelopen zes maanden ondanks het verslechterende economische klimaat goed gepresteerd. Maxeda ging door met de uitvoering van haar strategie gericht op retail leiderschap en bleef gefocust op de toename van medewerker- en klanttevredenheid. De robuuste prestaties waren het directe gevolg van Maxedaâs pro-actieve aanpak van de veranderende marktomstandigheden. Maxedaâs focus op de winkelketens en haar medewerkers is en blijft belangrijk en resulteerde dan ook in een toegenomen marktaandeel voor de meeste winkelketens en productcategorieën van Maxeda.

Resultaten eerste halfjaar 200Resultaten 2008 vergeleken met eerste halfjaar 2007:
⢠Netto-omzet (inclusief omzet concessionairs) toegenomen met 1,2% tot EUR 1.578 miljoen
⢠Omzet op basis van een vergelijkbaar winkelbestand verminderd met
1,0%, maar marktaandeel toegenomen van de meeste winkelketens en productcategorieën van Maxeda
⢠Operationele EBITDA toegenomen met 14,3% tot EUR 102 miljoen ⢠Investeringen in vaste activa bleven op een hoog niveau. Het afgelopen half jaar werd voor EUR 48 miljoen geïnvesteerd. ⢠Aantal winkels toegenomen met 7,5% tot 1.379 winkels sinds juli 2007
⢠Verbetering van werkkapitaal met EUR 39 miljoen ⢠Aantal voltijds medewerkers gestegen met 1,9% tot 17.803 ⢠Verdere verbetering van reputatie onder belanghebbenden en nieuwe nominaties en prijzen.