Ingezonden persbericht


Bord niet leeggegeten?

Yolanthe Cabau van Kasbergen en Hugo Borst recyclen etensresten voor het goede doel

Amsterdam/Rotterdam, 18 september 2008 - Yolanthe Cabau van Kasbergen en Hugo Borst lanceren in Het Zalmhuis in Rotterdam het InBev Food4Food project op dinsdag 23 september om 13:30 uur. Dit unieke project biedt bezoekers van restaurants de mogelijkheid om etensresten, die na de maaltijd op hun bord overblijven om te zetten in verse dagmaaltijden voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Gasten kopen bij deelnemende restaurants een strippenkaart. Bij iedere maaltijd die niet volledig wordt genuttigd, wordt een vrijwillige recyclingbijdrage van 0,25 geïnd. Van dit bedrag kan een inwoner van een arm Aziatisch of Afrikaans land een dag eten. Via dit project willen de organisatoren aandacht vragen voor gebrek aan voedsel in Cambodja en Sierra Leone.

Chefkok Cor van Dusschoten zal een Cambodjaanse en een Afrikaanse maaltijd bereiden voor Yolanthe en Hugo. Zij zullen als eerste Nederlanders hun etensresten recyclen via de Food4Food strippenkaart. Zo maken zij het mogelijk dat de allerarmste kinderen in Cambodja en Sierra Leone nieuwe dagmaaltijden voorgeschoteld krijgen.

Yolanthe Cabau van Kasbergen en Arjan Erkel zijn deze middag aanwezig in hun hoedanigheid van oprichters van Stichting Stop Kindermisbruik. Hugo Borst en Sander de Kramer vertegenwoordigen de Sunday Foundation die de opbrengst zal aanwenden voor weeskinderen in Sierra Leone. Stop Kindermisbruik zal de opbrengst besteden aan een restaurantproject voor en door straatkinderen in Cambodja.

Samen met initiatiefnemer Rotterdam Helpt de Wereld en bierbrouwerij InBev willen de deelnemende partijen een wezenlijke bijdrage leveren aan de bestrijding van hongersnood in ontwikkelingslanden. Alle 15.000 Nederlandse InBev-horecagelegenheden ondersteunen het project.

De Universiteit Wageningen berekende vorig jaar dat restaurants jaarlijks 51.000 ton voedsel ter waarde van 235 miljoen euro weggooien.

----------



Ingezonden persbericht