AutoRai

Mijlpaal voor Suzuki-fabriek in Sagara

(9/23/2008)
Medewerkers van de Suzuki-motorenfabriek op het Sagara-complex in Makinohara, Japan, hebben vorige maand een bijzondere mijlpaal bereikt: de productieteller voor automotoren bereikte de magische grens van tien miljoen exemplaren.

Het Sagara-complex staat symbool voor de groei die Suzuki de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De productie van automotoren startte in november 1994, waarna begin 2000 het productieaantal van een miljoen eenheden werd bereikt. Sindsdien volgden de mijlpalen elkaar in hoog tempo op, van vijf miljoen eenheden in oktober 2004 tot een productietotaal van tien miljoen automotoren in augustus van dit jaar.

Suzuki-motoren worden gekenmerkt door duurzaamheid, betrouwbaarheid, uitstekende prestaties op het gebied van brandstofeconomie en een relatief lage
CO2-uitstoot.

Op dit moment verlaten maandelijks gemiddeld zoân 110.000 nieuwe motorblokken de fabriek. Dankzij de hoge mate van efficiency in het productieproces kunnen maar liefst tien soorten automotoren worden gebouwd, uiteenlopend van de 660 cm3 metende driecilinders voor de autoâs in het compacte segment tot de krachtige V6-motoren voor de SUVâs.

Recentelijk werd het Sagara-complex, waar onder meer de Suzuki SX4 wordt gebouwd en in de toekomst de Kizashi van de band zal rollen, nog fors uitgebreid: Suzuki nam in juli van dit jaar een nieuwe productiefaciliteit in gebruik, waar autoâs voor buitenlandse markten van de band rollen.