KNHS


Deskundig longeren met Lammert Haanstra
23 september 2008
foto lammert haanstra.jpg

ERMELO (KNHS) Op vrijdagavond 10 oktober wordt het eerste rondje instructie van dit winterseizoen georganiseerd. Longeerspecialist Lammert Haanstra verzorgt op het KNHS-centrum in Ermelo een avond Deskundig longeren".

Longeren is een zeer nuttige manier van trainen, waarbij je goed kunt beoordelen hoe je paard loopt. Het is echter niet eenvoudig om je paard aan de longeerlijn tot ontspanning te brengen. Haanstra geeft tijdens het rondje instructie uitleg over het opnemen van de longe, de houding van de longeur en het gebruik van de zweep en longeersingel. Vervolgens verschijnen er een aantal geselecteerde probleempaarden in de baan.

De meest voorkomende longeerproblemen zijn het naar binnen vallen, het niet voorwaarts willen lopen en niet in de lengte willen buigen. Haanstra geeft tijdens de avond veel praktische tips en suggesties om deze problemen op te lossen. Ook laat hij zien op welke manier het paard aan de longe tot ontspanning gebracht kan worden. De avond wordt afgesloten met een demonstratie van het longeren aan de dubbele longe.

Het is nog mogelijk om deel te nemen aan het rondje instructie met je eigen paard. Heb je een paard met problemen tijdens het rijden of longeren? Meld je paard schriftelijk aan voor 6 oktober o.v.v. naam paard, stokmaat, afstamming, leeftijd, geslacht en het probleem. Stuur de aanmelding naar de KNHS t.a.v. de afdeling Accommodaties of per e-mail: accommodaties@knhs.nl of per fax: (0577) 40 17 25.

Het rondje instructie wordt gehouden in de Prins Willem-Alexanderhal van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is 12,-- per persoon. Wil je de avond bijwonen, meld je dan vantevoren aan per e-mail: accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.