Warchild


Online Vredesmars voor War Child
21 september was de Internationale dag van de vrede. Eén dag zonder geweld. Voor oorlogskinderen niet zo vanzelfsprekend. Wereldwijd kwamen kinderen in actie. In 32 landen deden kinderen mee aan de Global Peace Gathering van War Child in de online community Habbo. Duizenden kinderen bij elkaar voor vrede.
In Nederland liepen ze massaal een vredesmars door 10 verschillende vredeskamers. Josine Hendriksen van War Child: "Het was echt fantastisch om zoveel kinderen in actie te zien die allen hun stem wilden laten horen voor vrede in de wereld".

Ook jongeren uit Oeganda deden mee
Het bijzondere was dat ook jongeren vanuit ons programma in Oeganda in Habbo aanwezig waren. In het noorden van Oeganda heeft 21 jaar een oorlog geheerst. Deze jongeren hebben die oorlog van dichtbij meegemaakt. Zij beantwoordden vragen van Habbo's en vertelden over zichzelf.

Emma (19 jaar) uit Oeganda; 'Ik zou graag naar school willen, maar daar hebben wij geen geld voor'. Waarop verschillende habbo's antwoordden dat school toch saai en niets aan is.. Emma antwoorde daarop met: 'Hoe kunnen jullie nou leren als jullie school stom vinden?' Het was een bijzondere Peace Gathering en de kinderen uit Oeganda keken hun ogen uit. 'Jeetje, het gaat wel heel erg snel allemaal.. Zo snel als jullie kunnen wij niet typen :-)'

Zorgen om oorlog in de wereld
Habbo deed ook een wereldwijd onderzoek onder 32.000 jongeren naar hun mening over oorlog. Hieraan deden 4.363 Nederlandse jongeren mee. Hieruit blijkt dat 8 op de 10 jongeren zich zorgen maakt om oorlog in de wereld. 1 op de 3 jongeren denkt een Derde Wereldoorlog mee te zullen maken.

Hier vind je de resultaten van het Nederlandse onderzoek Hier vind je de resultaten van het wereldwijde onderzoek