Snelheidscontrole

DE BILT De politie heeft op zondag 21 september een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond van 15.20 uur tot 16.45 uur op de Utrechtseweg plaats. In die tijd werd de snelheid van 652 voertuigen vastgelegd, 47 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 117 km/u.

Verkeerstwist

HUIS TER HEIDE Een automobilist bedreigde op zondagmiddag 21 september een andere automobilist. Hij werd aangehouden.

Rond 14.00 uur reed een 24-jarige automobilist uit Zeist over de Amersfoortseweg in de richting van Zeist. Vanaf de Zandbergenlaan reed een andere automobilist, kennelijk door rood, de kruising met de Amersfoortseweg op in de richting van Zeist. Om een aanrijding te voorkomen, remde de Zeistenaar hard en week uit. De Zeistenaar wees vervolgens naar zijn voorhoofd om de ander duidelijk te maken dat hij zeer gevaarlijk bezig was. Dat viel kennelijk niet in goede aarde. Toen de Zeistenaar verderop voor rood moest stoppen, stopte de ander ook. Hij kwam naar hem toe, waarop de Zeistenaar verbaal met de dood werd bedreigd en de verdachte tegen zijn auto aansloeg en schopte.

Het slachtoffer belde 112 en de politie ging ter plaatse. De verdachte, een 46-jarige man uit Huis ter Heide, werd op de Beukbergenlaan aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging en vernieling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.