Warchild


164 sportievelingen renden van Dam tot Dam voor War Child! 100 deelnemers aan de 10 mijl, 60 deelnemers aan de 4 mijl en de vier Sp!ts ambassadeurs hebben gisteren de benen uit hun lijf gerend voor de projecten van War Child. Naast het trainen, probeerden zij de afgelopen maanden zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen.

Eén van de deelnemers, Frits Dix, zamelde maar liefst EUR17.000,- in! Ook de 4 tijdelijke sportambassadeurs van de Sp!ts actie renden mee voor oorlogskinderen. Arwa, Serena, Peggy & Kerinus bereidden zich al maanden voor op het evenement en hebben met behulp van verschillende acties en evenementen bijna EUR4000,- ingezameld voor War Child. In de Sp!ts krant van vandaag staat een hele pagina gepubliceerd over deze kanjers. Je kunt ook kijken op www.spitsnet.nl - Pagina 12.

De 10 mijlers waren er al vroeg klaar voor. Om 11:00 uur was iedereen aanwezig in het NH Barbizon Palace Hotel in Amsterdam, uitgerust met startbewijs, hardloopchip voor in de schoenen, uniek dry-fit T-shirt van Nike, mueslireep en energie! Om 11:40 uur klonk het startsein op de Prins Hendrikkade. De 4 mijlers startten in Zaandam en eindigden hier ook. Vanaf het verzamelpunt, het charityplein zijn zij m.b.v. een officiële warming-up naar de start gelopen op de M.L.Kingweg. De lopers moesten de eindstreep binnen 45 minuten halen, een extra uitdaging dus!

Het was een fijne hardloopdag, met weinig wind en een goede temperatuur, wat onze lopers ten goed is gekomen; Alle deelnemers hebben de finish gehaald!