Platform Biologica


Zwolle wordt Hoofdstad van de Smaak 2008
3 april 2008

De Week van de Smaak heeft Zwolle uitgeroepen tot Hoofdstad van de Smaak 2008. Zwolle neemt de eretitel over van Valkenburg en blijft een heel jaar lang Hoofdstad van de Smaak. Hoogtepunt van de activiteiten zal zijn tijdens de Week van de Smaak, tussen 22 en 28 september 2008. De Week van de Smaak wordt gecoördineerd door Biologica.

Op donderdag 3 april heeft de officiële benoeming plaatsgevonden in de IJsselhallen in Zwolle, in het bijzijn van Wethouder Knol. Hierbij lichtte de kersverse Hoofdstad van de Smaak haar plannen toe. Hoogtepunt is het organiseren van activiteiten in het kader van de landelijke Week van de Smaak, die van 22 t/m 28 september wordt gehouden.

Zwolles culinaire traditie
Zwolle was al eens de Groenste stad van Europa, organiseert jaarlijks Zwolle Culinair en heeft nauwe banden met regionale voedselproducenten uit o.a. het Vechtdal. De organisatie van de Week van de Smaak heeft ook voor Zwolle gekozen vanwege de kwaliteit van de gepresenteerde plannen en de bewezen culinaire traditie in de stad. Daarnaast heeft ook het compacte karakter van Zwolle als Hoodstad van de Smaak overtuigd. De andere serieuze kandidaat voor de Hoofdstadverkiezing, Amsterdam, zal zich voor 2009 wederom kandidaat stellen.

Smaakfeestjes op 2000 locaties in Nederland
In de Week van de Smaak staat uiteraard de Smaak centraal. Dat betekent aandacht voor ambachtelijk bereide producten, biologische topproducten, het streekproduct, seizoensproducten en bijzondere en vergeten smaken. Zwolle is als Hoofdstad van de Smaak het epicentrum waar producent en consument elkaar ontmoeten, in de vele kwaliteitrestaurants, in de speciaalzaken en in de ambachtelijke bedrijven in de stad en in de omgeving. In totaal zullen er naar verwachting op 2.000 locaties verspreid over Nederland activiteiten plaatsvinden in de Week van de Smaak.

Zie