Gemeente Coevorden

Burendag, kom in actie voor de buurt

Op 20 september wordt voor de derde keer Burendag georganiseerd. Het thema van dit jaar is `Kom in actie voor de buurt'. Om initiatieven te ondersteunen stelt het Oranje Fonds 1 miljoen euro beschikbaar.

Buurtbewoners die samen in actie komen, door bijvoorbeeld graffiti en vuil te verwijderen kunnen tot EUR 1.000,-- gesteund worden door het Oranjefonds. De buurtinitiatieven die gefinancierd worden moeten bijdragen aan de samenhang in de buurt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om initiatieven als het plaatsen van beplanting, het opknappen van een speelplaats voor kinderen of het organiseren van een buurtmaaltijd om elkaar beter te leren kennen. Alle actieve buurten maken kans om op 20 september bijzonder bezoek te krijgen.

Vanaf half augustus is op de speciale website www.burendag.nl zichtbaar wat er op 20 september in uw buurt wordt aangepakt door buurtbewoners. U kunt zelf een initiatief op de website plaatsen of u aansluiten bij een initiatief uit de buurt. Op de website zijn ook tips te vinden die bij het aanpakken van de buurt van pas kunnen komen.

Vorig jaar vierden 350.000 buren Burendag en werden er meer dan 5.000 buurtfeesten georganiseerd. De Willem Marisstraat in Coevorden was toen de meest feestelijke straat.