NCRV

NCRV Dokument op Themakanaal Geloven

Aandacht voor Vredesweek bij NCRV

Vanaf zaterdag 20 t/m 27 september, 20.00 uur

Documentaires voor vrede

Tijdens de Vredesweek 2008 van zaterdag 20 t/m 27 september brengt NCRV Dokument Documentaires voor vrede. Een reeks van zeven indringende films die het thema vrede belichten. De documentaires zijn dagelijks te zien op de digitale televisiezender Geloven.

De documentaires laten zien hoe mensen keuzes maken voor vrede. De vrede die geluk kan brengen maar ook levensgevaarlijk kan zijn. Zo geeft de documentaire â09:11 Zuluâ van Vik Franke een beeld van de Nederlandse commandoâs die in Zuid-Afghanistan dagelijks tegen wil en dank keuzes moeten maken tussen het gebruik van geweld of het bewaren van de vrede.

Naast Dokument besteedt de NCRV via verschillende andere media aandacht aan de Vredesweek 2008. Zo organiseert de online dichtgemeenschap dichttalent.nl in samenwerking met IKV Pax Christi een âVredesslamwedstrijdâ. Ook in het radioprogramma Schepper & Co en op de site videotalent.nl is er aandacht voor de Vredesweek.

Het themakanaal Geloven is een digitale televisiezender die 24 uur per dag, 7 dagen per week programmaâs uitzendt over spiritualiteit en zingeving. Het is te ontvangen door digitale abonnees van @Home, Casema, Multikabel, Delta en Caiway. Geloven vormt onderdeel van het Nederland 4-pakket van de Nederlandse Publieke Omroep en wordt gemaakt door de NCRV, in nauwe samenwerking met de omroepen IKON, KRO/RKK, Joodse Omroep, NIO, NMO, OHM, ZvK en BOS.

Op http://geloven.ncrv.nl zijn de uitzendingen ook online te zien.