Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 10 september 2008

Prehistorisch kokkerellen bij Nieuw Land

Nieuw Land organiseert 20 september de workshop 'Koken in de prehistorie'. De workshop staat in het teken van de prehistorische, unieke Swifterbantcultuur in de nieuwe vaste presentatie: OER! Een nieuwe Steentijd in Flevoland. Deelnemers ontdekken over welke middelen en ingrediënten men zesduizend jaar geleden beschikte, hoe inventief en creatief zij hiermee waren en hoe het eten toentertijd smaakte.

In de tentoonstelling OER! ervaart de bezoeker hoe de mensen zesduizend jaar geleden het huidige Flevoland bewoonden. Hier zijn de mooiste objecten van het 'oude' land te zien met vondsten van de zesduizend jaar oude Swifterbantcultuur. OER! laat zien hoe deze Swifterbantmensen woonden, wat zij verbouwden, waarmee ze jaagden, hoe ze omgingen met de dood, maar ook wat zij aten.

Tegenwoordig zijn we van alle gemakken voorzien om de meest bijzondere gerechten te bereiden. Zesduizend jaar geleden was dat wel anders. Bestek kende men niet en vlees werd niet verpakt in de winkel gekocht. De Swifterbantmensen leefden van de visvangst, de jacht en het verzamelen van plantaardig voedsel. Een wereld van verschil...

De workshop wordt verzorgd door cateringbedrijf De Historische Keuken, dat gespecialiseerd is in het bereiden van historische maaltijden. Tijdens de prehistorische kookles krijgen de deelnemers uitleg over hoe men tijdens de prehistorie aan ingrediënten kwam en wat deze zoal waren. Daarna gaat men zelf aan de slag en van de resultaten wordt een buffet samengesteld dat gezamenlijk wordt opgegeten. Er staan verrukkelijke gerechten op het programma! Wat dacht u van een Woeste Bermsalade of Knabbelgranen met room en honing?

Deze smakelijke workshop begint om 17.00 uur en duurt tot 19.30 uur. Kosten zijn ¤ 40,- per persoon. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 september a.s. via de receptie van Nieuw Land (0320) 225 900 of via info@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. "Workshop koken". Het aantal deelnemers dat mee kan doen met deze unieke workshop is beperkt, dus wees er snel bij!



Ingezonden persbericht