Gemeente Elburg


Burendag 2008: Kom in actie voor je buurt!

Op zaterdag 20 september organiseren het Oranje Fonds en Douwe Egberts samen Burendag 2008. Een dag met het thema: Kom in actie voor je buurt! Op Burendag gaan buurtbewoners massaal samen klussen in hun buurt. Aansluitend houden buurtorganisaties een feestelijk Open Huis.

Al ruim 800 sociale organisaties meldden zich aan voor het Open Huis. Een mooie kans om nieuwe deelnemers en vrijwillegers te werven. Meedan kan nog net! Meld uw organisatie voor 1 september aan!

Open Huis

Tussen 16.00 uur en 18.00 houden sociale buurtorganisaties uit heel Nederland Open Huis. Buurtbewoners komen na een dag hard werken bij u uitblazen. De organisaties stellen zelf een feestelijk programma samen met een hapje en een drankje. Enkelen zetten de avond voort met een iftarmaaltijd. Een druk bezocht Open Huis is de perfecte kans om nieuwe deelnemers én nieuwe vrijwilligers te ontmoeten. Er zijn al ruim 1.000 organisaties die meedoen, samen wordt het één groot feest!

Promotiepakket en bijdrage

Houdt u Open Huis op Burendag, dan ontvangt u een speciaal promotiepakket zodat voor iedereen in de buurt duidelijk zal zijn `Dáár is het Burendag vandaag!'. In het pakket zitten slingers, vlaggen, posters, koffie, uitnodigingen, et cetera. Ook ontvangt u per locatie EUR 200, als bijdrage voor bijvoorbeeld de catering. Bovendien wordt u vermeld op www.burendag.nl.

Naar het aanmeldformulier voor organisaties

Naar Meestgestelde vragen door organisaties

Over Burendag

Douwe Egberts nam in 2006 het initiatief voor Burendag, bedoeld om contact tussen buren aan te moedigen. In het eerste jaar gingen buren bij elkaar op de koffie, in 2007 organiseerden buren samen 5.000 buurtfeesten. Het Oranje Fonds organiseert al jaren Open Huis voor buurtorganisaties. Daarmee willen de sociale samenhang in de buurt vergroten. Dit jaar lijkt het logisch om onze krachten te bundelen! Onze eigen beschermvrouwe Prinses Máxima lanceerde op 15 mei Burendag 2008.

Vragen?

* Vragen over het Open Huis? Neemt contact op met Jasmin Ahmed, 030-2339337, jasmin.ahmed@oranjefonds.nl.

* Vragen over uw buurtwens en een financiële vergoeding? Neem contact op met onze projectadviseurs van team Samenhang in de buurt, 030-6564524.

* Overige vragen? Neemt contact op met Kitty Geertman, communicatieadviseur, 030-2339362, kitty.geertman@oranjefonds.nl.