Ingezonden persbericht
Persbericht
Nieuwe 'groene' Visa betaalkaart voor zakelijk gebruik
Visa Commercial Europa en RePay International sluiten samenwerkingsovereenkomst
Eindhoven, 19 september 2008 - Visa Europa heeft een overeenkomst gesloten met RePay International om gezamenlijk een nieuwe 'groene' Visa betaalkaart te introduceren. De betaalkaart is bestemd voor zakelijke gebruikers in heel Europa. Dit initiatief is het vervolg op een mondiale primeur, de Visa GreenCard. Deze is als eerste CO2-neutrale creditcard in 2004 op de Nederlandse consumentenmarkt geïntroduceerd.
Dankzij deze overeenkomst kunnen de 4.600 Europese leden van Visa nu zakelijke betaalkaarten uitgeven als onderdeel van het milieuprogramma ClimaCount -- het CO2 compensatieprogramma - van RePay. Dit programma stelt bedrijven en overheden in staat om duurzame projecten te steunen. Van elke betaling met de Visa betaalkaart wordt de CO2-uitstoot van het product of de service berekend. Deze wordt vervolgens gecompenseerd door investeringen in duurzame energie, herbebossingprojecten of milieubesparende technieken. ClimaCount wordt ondersteund door de non-gouvernementele organisatie Conservation International en het Instituut voor Technisch-Natuurkundig Onderzoek (TNO).
Het concept van deze innovatieve betaalkaart is gebaseerd op een complete, kant-en-klare technische backoffice-infrastructuur, zodat de deelnemende banken nauwelijks hoeven te investeren in backoffice-functionaliteit. Via de website www.climacount.com kunnen de houders van de betaalkaarten hun aankopen met de bijbehorende CO2-uitstoot controleren en zien op welke manier deze wordt gecompenseerd.
Michiel Wielhouwer, Country Manager Visa Benelux: 'Visa Europa is erop gericht haar leden altijd unieke voorstellen te doen die interessant zijn voor hun zakenrelaties. Deze nieuwe overeenkomst stelt ons in staat onze leden in heel Europa 'groene' betaalmogelijkheden te bieden als antwoord op de groeiende vraag naar duurzame initiatieven. De deelnemende lidbanken hoeven hierbij nauwelijks te investeren in speciale backoffice-functionaliteit, omdat dat bij ClimaCount al is geregeld.'
Patrick Bunnik, CEO van RePay International:
'Deze overeenkomst met Visa bevestigt de snel veranderende houding ten aanzien van 'groene' oplossingen: van een mogelijke bedreiging tot een zakelijke kans. Deze nieuwe ontwikkeling op de zakelijke markt is één van de stappen die we zetten om ons ClimaCount-programma verder uit te breiden. RePay beschikt over de nodige middelen en over de juiste slagvaardigheid om onze kant-en-klare oplossingen aan te bieden aan alle leden van Visa in Europa.'
# # # #
Over Visa Europa
Er zijn ruim 350 miljoen debet-, credit- en zakelijke Visa kaarten in omloop in Europa. Deze kaarten zijn gebruikt voor aankopen en geldopnamen ter waarde van ¤ 1,3 triljoen in de twaalf maanden voorafgaande aan september 2007. 11,4% Van alle consumentenaankopen in Europa wordt met een Visa kaart gedaan.
Visa Europa is een coöperatie die door 4.600 Europese banken wordt beheerd. In oktober 2007 is Visa Europe, door een exclusieve, onherroepelijke en eeuwige licentie, volledig onafhankelijk geworden van het wereldwijde Visa Inc.
Als toegewijde Europese organisatie kan Visa snel inspelen op de specifieke marktbehoeften van Europese banken en hun klanten. Visa kan zo tevens aan de doelstelling van de Europese Commissie voldoen om een echte interne markt voor betalingen te creëren. Visa wordt wereldwijd geaccepteerd. Bovendien is het Visa/Plus betaalautomaatnetwerk één van werelds grootste netwerken dat in meer dan 170 landen toegang biedt tot contant geld in de lokale munteenheid.
Voor meer informatie, kijk op www.visa.nl.
Over RePay International:
RePay International verzorgt de internationale distributie voor het programma ClimaCount, betaalkaarten met klimaatcompensatie. RePay is opgericht in 2003 en heeft met succes de Visa GreenCard voor consumenten geïntroduceerd in Nederland. Dankzij ClimaCount kunnen uitgevers van betaalkaarten alle betalingen van hun kaarthouders CO2-neutraal maken.
RePay International wordt geadviseerd door PricewaterhouseCoopers en heeft kantoren in 's-Hertogenbosch en in San Francisco voor algemene en technische ondersteuning. RePay International is onderdeel van Tendris Holding B.V., een bedrijf dat concepten ontwikkelt en zich inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Voor meer informatie, kijk op www.repay-international.com
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:
Bex*communicatie, Peter van Kessel
Telefoon: 040 294 52 52
E-mail: visa@bexcommunicatie.nl