Gemeente Lochem


Gemeente verkoopt weer stukken openbaar groen Inwoners van Laren, Eefde, Epse, Almen en Harfsen kunnen tot half november verzoeken indienen voor het aankopen van openbaar groen: het zogeheten snippergroen. Vanaf deze maand behandelt de gemeente ook de al ingediende verzoeken tot aankoop uit deze kernen. In maart is in Gorssel en Barchem begonnen met de eerste ronde van verkopen van snippergroen. Daarvoor was erg veel belangstelling.

Een klein deel van het openbaar groen - ook wel snippergroen genoemd - heeft geen speciale functie of meerwaarde. Het gaat hierbij vaak om smalle stroken groen die grenzen aan particuliere tuinen. Deze stukken groen komen in aanmerking voor verkoop. Zogeheten 'structureel groen' komt niet voor verkoop in aanmerking. Het is groen dat beeldbepalend is voor een straat, wijk of zelfs het hele dorp (of stad) of waar veiligheid bepalend is.

De verkoop van snippergroen moet voldoen aan verschillende randvoorwaarden. Zo mogen in de groenstrook bijvoorbeeld geen kabels, leidingen en/of riool liggen, het moet direct grenzen aan het perceel van de koper en de groenstrook mag alleen als tuin worden gebruikt worden. De grondprijs van snippergroen is voor 2008 vastgesteld op ¤ 60,- per vierkante meter. Bij aankoop komen wel extra kosten, namelijk notariskosten, overdrachtsbelasting en kadastraal recht.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd en wilt u weten of de groenstrook naast uw woning voor verkoop in aanmerking komt? Dan kunt u een vrijblijvend verzoek bij de gemeente doen voor aankoop van openbaar groen. Meer informatie over de voorwaarden en procedure vindt u hier.