BASF

BASF (BASF, BFA, AN) heeft het voornemen om Ciba Holding AG, Basel, Zwitersland (CIBN) over te nemen. Ciba is leidend bedrijf op gebied van specialistische chemicaliën.

* Bod van CHF 50,00 per aandeel zorgt voor aantrekkelijke premium
* Board of Directors van Ciba steunt bod

* BASF breidt leidende positie uit in specialistische chemicaliën met additionele producten en services

* Herpositionering en herstructurering van de activiteiten op gebied van papier chemicaliën om leidende leverancier te worden met een uitgebreid portfolio

* Basel blijft een belangrijke site voor delen van gecombineerde business

BASF zal een openbaar overnamebod doen aan de aandeelhouders van Ciba. BASF is bereid om een bedrag van CHF 50,00 te betalen voor elk nominaal aandeel in Ciba. BASF en Ciba hebben een transactie overeenkomst bereikt waarbij de Board of Directors van Ciba het aantrekkelijke bod van BASF ondersteunt en haar aandeelhouders zal adviseren tot acceptatie van het bod.
Het aanbod staat gelijk aan een premium van 32 procent boven de slotkoers van Ciba´s aandelen op 12 september 2008. Ofwel een premium van 60 procent boven de gemiddelde aandeelprijs voor Ciba aandelen in de dertig dagen voorafgaand aan de aankondiging van het openbaar overnamebod. Gebaseerd op alle uitstaande Ciba-aandelen en inclusief alle netto financiële factoren en pensioen obligaties, heeft de onderneming een waarde van CHF 6,1 miljard (ongeveer 3,8 miljard)

Overtuigende strategische logica
Met de acquisitie van Ciba versterken wij ons portfolio en breiden we ons leidende positie uit in spciality chemicals met producten en services voor verschillende klantindustrieën, in het bijzonder de kunststoffen en coatings industrieën maar ook op het gebied van waterbehandeling. Op het gebied van papier chemicaliën zullen we het hoognodige herstructureringsproces intensiferen en zullen de leidende leverancier worden met een uitgebreid portfolio. We zullen winstgevend groeien in overeenstemming met onze duidelijke en succesvolle strategie. De transactie voldoet aan onze acquisitievoorwaarden. We verwachten dat dit een positieve bijdrage zal leveren aan de verdiensten per aandeel in het tweede jaar, zegt Dr. Jürgen Hambrecht, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF SE. Ons aantrekkelijke bod biedt de aandeelhouders van Ciba de kans om de volledige waarde van hun investering te realizeren met direct een hoge premium, voegt hij toe.

BASF is wereldwijd de toonaangevende onderneming in de chemische industrie - The Chemical Company. Haar portfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingsproducten en fijnchemicaliën tot olie en gas. Als een betrouwbare partner helpt BASF haar klanten in vrijwel alle bedrijfstakken om succesvol te zijn. Met hoogwaardige producten en intelligente systeemoplossingen, speelt BASF een belangrijke rol in het vinden naar antwoorden op wereldwijde uitdagingen zoals klimaatbescherming, energie efficiency, voeding en mobiliteit. BASF heeft ruim 95.000 medewerkers in dienst en een omzet van bijna 58 miljard euro in 2007.
Meer informatie over de BASF groep vindt u op internet: www.basf.com

BASF Nederland B.V., 15 sep 2008

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378