Politiedag 2008

Persberichten Heuvelrug, 16.25 uur

Utrecht, 14-09-2008

Radarsnelheidscontrole
MAARN De politie heeft zaterdag 13 september op de Amersfoortseweg van 1286 passerende voertuigen de snelheid gemeten. Daarvan reden er 42 sneller dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 80 km/uur. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De controle duurde van 10.30 uur tot 13.00 uur. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/uur.

Agent mishandeld en bedreigd
VEENENDAAL De politie heeft zaterdagavond 13 september op de Veenslag een agressieve 20-jarige man uit Veenendaal aangehouden.

Toen agenten die avond rond 20.50 uur een groep jongeren aanspraken op hun gedrag, wilde een aantal van deze jongeren er snel vandoor gaan. Twee van reageerden onmiddellijk agressief toen ze door de politie werden staande gehouden. De 20-jarige Soester gaf zelf één van de agent een klap tegen zijn borst en uitte bedreigingen. Toen de politie hem wilden aanhouden, verzette de verdachte zich hevig.

Andere jongeren bemoeiden zich ermee en probeerden de aanhouding te beletten. De agent kreeg een trap in zijn rug van een tot nu toe onbekende persoon en van de verdachte nog een elleboogstoot in zijn gezicht. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht voor verhoor en is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de andere betrokkenen en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Radarsnelheidscontrole
DOORN De politie heeft vrijdagmiddag 12 september op de Langbroekersweg van 565 passerende voertuigen de snelheid gemeten. Daarvan reed er niet één sneller dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 80 km/uur. Er werd gecontroleerd van 13.10 uur tot 14.30 uur.

Snorfietser aangereden
ELST (UT) Een 25-jarige man uit Elst op een snorfiets is vrijdagmiddag 12 september op de kruising van de Bosweg met de Elsterstraatweg aangereden door een 20-jarige automobilist uit Veenendaal.

Toen hij die middag rond 16.45 uur de kruising opreed zag de man uit Veenendaal de snorfietser over het hoofd. Een botsing was toen onvermijdelijk. De snorfietser raakte hierbij lichtgewond aan zijn voet en werd daarvoor in het ziekenhuis behandeld. De politie maakt terzake deze voorrangskwestie proces-verbaal op.

Bedreiging en vernieling
RHENEN De politie heeft vrijdagavond 12 september op De Kleine Kampen een 28-jarige man uit Rhenen aangehouden op verdenking van het bedreigen van een 27-jarige man uit dezelfde plaats en het vernielen van een tuinstoel.

Toen een 20-jarige bewoner die avond rond 22.50 uur zonder enige aanleiding op straat voor zijn huis werd bedreigd door de beschonken verdachte, waarschuwde hij de politie. Intussen liep de verdachte verder en probeerde op de Watertoren een woning binnen te komen door met een houten tuinstoel de ruit van de schuifpui in te slaan. De schuifpui hield het, maar de stoel brak.

De verdachte is toen het bos in gelopen. Agenten slaagden er na een achtervolging te voet in de verdachte in te rekenen. Hij werd ingesloten in het politiebureau en verklaarde de volgende dag over zijn gedrag dat hij zijn verstand had verloren door de alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.