Politiedag 2008

Persberichten Binnensticht, 16.10 uur

Utrecht, 14-09-2008

Dievegges aangehouden
ZEIST De politie heeft zaterdagmiddag 13 september bij een warenhuis aan de 1e Hogeweg een 13-jarig meisje en een 49-jarige vrouw, beiden uit Zeist, aangehouden op verdenking van diefstal van kleding.

De vrouw was die middag rond 14.15 uur betrapt toen ze de labels van enkele kledingstukken had verwijderd en vervolgens de goederen mee had genomen zonder af te rekenen.

Het meisje ging die middag rond 14.30 uur een pashokje in met vier kledingstukken en haar tas. Toen ze uit het pashokje kwam, had ze nog maar een kledingstuk in haar handen en was haar tas iets gevulder. Ook het meisje werd ingerekend toen ze naar buiten was gelopen zonder af te rekenen.

Beide dievegges moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. De moeder van het meisje kwam haar dochter ophalen. De politie maakt tegen beide verdachten proces-verbaal op.

Weer te veel op
BILTHOVEN De politie heeft zaterdagavond 13 september een 25-jarige man uit Bilthoven aangehouden, die een auto bestuurde onder invloed van alcohol.

De hoge snelheid waarmee de automobilist die avond rond 23.55 uur reed, was voor de politie aanleiding hem te controleren. De blaastest viel voor de man negatief uit en hij moest mee naar het politiebureau. Daar was de uitslag van de ademanalyse 560 ug/l. Het was de derde keer in 5 jaar dat deze verdachte werd betrapt op het rijden onder invloed. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Automobilist ontkomt niet
BUNNIK De politie heeft zaterdagmorgen 13 september het rijbewijs van een 30-jarige man uit Veghel ingevorderd, die met zijn auto veel te hard had gereden.

Agenten zagen de automobilist rijden op de Provincialeweg. Omdat hij geen autogordel droeg, wilden de agenten de verdachte laten stoppen. De automobilist ging er echter vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. De verdachte reed harder dan 140 km/uur op plaatsen waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/uur. Een eind verderop kregen de agenten de man te pakken en konden ze hem alsnog bekeuren. Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Diverse verkeerscontroles
BILTHOVEN / ZEIST - De politie heeft vrijdag 12 september op de Slotlaan, de Griffensteijnselaan en de Utrechtseweg in Zeist en op de Soestdijkseweg Noord in Bilthoven gecontroleerd op diverse in het verkeer geldende gedragsregels.

Op de Slotlaan werden tussen 09.00 uur en 10.30 uur vier bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van de geslotenverklaring.

Op de Griffensteijnselaan werden tussen 10.30 uur en 12.00 uur ook vier bekeuringen uitgeschreven. Daar voor het niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen.

Op de Soestdijkseweg Noord werden tussen 13.00 uur en 14.15 uur drie bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode licht bij de spoorwegovergang.

Op de Utrechtseweg werd tussen 14.15 uur en 15.00 uur een bekeuring uitgeschreven voor het negeren van een voorsorteervak.