Gemeente Bernheze


Prijsvraag Open Monumentendagen 2008


Bernheze religieus herontdekt! Sporen van religieus erfgoed!

Tijdens de Open Monumentendagen 2008, op zaterdag 13 en zondag 14 september, zal alles in Bernheze draaien om `Sporen van religieus erfgoed in Bernheze'. Hiermee sluiten wij aan bij het landelijke thema van de Open Monumentendagen.

Om de gemeenschap van Bernheze te betrekken bij dit bijzondere culturele weekend, nodigen wij u uit om actief deel te nemen door middel van een prijsvraag. Als gemeente zijn we op zoek naar mooie verhalen en beelden van ons religieus erfgoed.

Wat heeft het religieus erfgoed (zowel materieel als gevoelsmatig) voor u voor betekenis? Welke prachtige herinneringen koestert u met betrekking tot ons religieus erfgoed? Hoe ziet u de toekomst van het religieus erfgoed? Heeft u nog mooie foto's liggen van (verdwenen) kerkelijke objecten in onze gemeente? Laat het ons weten!

Bijdragen van jong en oud zijn van harte welkom!

De organisatie van de Open Monumentendagen 2008 zal alle inzendingen bekijken en twee winnaars (jong en oud) uitroepen. Tijdens de Centrale Erfgoedavond op 13 september 2008 zullen zij beloond worden met een mooie prijs!

U kunt uw bijdrage tot 1 september 2008 inleveren bij gemeente Bernheze, t.a.v. L. van Herpen, cluster communicatie, Postbus 19, 5384 ZG Heesch.