KNHS


Hippiade paarden; Varsseveld verenigingskampioen

13 september 2008

Ermelo (KNHS) Het verenigingskampioenschap is altijd een spannend onderdeel op de Hippiade, waarbij de prestaties van vier dressuur- en twee springcombinaties meetellen in de eindscore. Hoewel het weer op de Hippiade paarden vandaag niet echt meewerkte en het onderdeel springen naar binnen verplaatst moest worden vanwege de aanhoudende regen, mocht dat de pret niet drukken.

Rijvereniging Varsseveld 1 uit Varsseveld wist met 765 punten het KNHS verenigingskampioenschap te winnen. De kampioenen kregen allemaal een medaille en een sjerp voor hun paard. Namens de vereniging vertellen een dressuuramazone en springruiter: "Het is heel leuk om hier te winnen en natuurlijk een mooi resultaat. Wat het geheim van onze vereniging is? We zijn gewoon goed in dressuur en springen. Daarbij krijgen we fijne begeleiding tijdens de clubles en als we willen ook individueel. Onze vereniging heeft een aantal goede ruiters met leuke paarden, maar toch is het ook een beetje afhankelijk van het moment hoe je presteert. Maar het is hier allemaal goed gedaan en nu vanavond een feestje vieren!"
Reservekampioen werd Rijvereniging Deltaruiters uit IJselmuiden die op een zeer kleine achterstand van de nummer éém zijn geeindigd met 763 punten. De derde plaats was voor HVL Lichtenvoorde.