FNV


FNV gaat exclusief door met Menzis

Ook de komende drie jaar blijft Menzis de collectieve zorgverzekeraar voor de FNV-leden. De vakcentrale heeft daarvoor gekozen na een uitnodiging aan vier landelijke clusters van zorgverzekeraars (Achmea/Agis, CZ, Menzis en UVIT/VGZ) om een offerte uit te brengen.

Volgens FNV-bestuurder Leo Hartveld heeft het sociale gezicht van Menzis uiteindelijk de doorslag gegeven. "Voor ons gaat het niet alleen om een goede verzekeraar met een lage prijs, maar ook om samenwerking in politieke issues. Zo heeft Menzis zich sterk gemaakt voor de verstrekking van goedkopere medicijnen en voor het verdwijnen van de no-claim regeling."

Fysiotherapie Voor de ruim 242 duizend FNV-verzekerden betekent het besluit dat ze tot en met 2011 verzekerd blijven van optimale zorg en profiteren van tien procent korting op zowel de basisverzekering als aanvullende verzekeringen. Er zijn speciale zorgservices voor jongeren en senioren. Fysiotherapie wordt ook de komende drie jaar 100 procent vergoed in het pakket ExtraVerzorgd 2.

Work en Life balance Nieuw is de Work en Life balance, een interactief online platform voor jonge, werkende mensen over de balans tussen werk en privé. Voor wie online coaching in chatsessies niet genoeg is, kan korting krijgen op gewone gesprekken met een zorgcoach. Menzis doet hierin een substantiele investering. FNV Jong en Menzis introduceren dit programma deze maand.

FNV en Menzis nemen de komende tijd gezamenlijk de marketing van FNV in combinatie met de collectieve zorgverzekering van Menzis ter hand.