Politie Drenthe

Politie houdt mannen aan na gewelddadige diefstal taxibus

VEENINGEN / STAPHORST, 12-09-2008 o Donderdagnacht heeft de politie in samenwerking met collega's van IJsselland vijf mannen aangehouden wegens diefstal van een taxibusje.

Rond half twee 's nachts kreeg de politie een melding van een 50-jarige taxichauffeur uit Meppel, dat hij bij Veeningen met geweld uit zijn taxi was gezet door de personen die hij vervoerde.Het betrof een taxibus waarin ongeveer acht personen zaten. Zij waren wezen stappen in Zuidwolde. Daar had de chauffeur ze opgehaald en de rit zou naar Staphorst. Zover kwam het niet omdat de groep hem er onderweg uitgooide.
Agenten uit Drenthe en IJsselland stelden samen een onderzoek in. Dat resulteerde er in dat de betreffende taxibus enkele uren later leeg werd aangetroffen in een weiland aan de Klaas Kloosterweg in Staphorst. Daar had die nacht een piratenfeest plaatsgevonden. Verder bleek uit het onderzoek dat er van vijf inzittenden inmiddels namen bekend waren geworden. Vervolgens zijn deze vijf verdachten thuis opgezocht en aangehouden. De verdachte mannen komen alle uit Staphorst en zijn tussen de 18 en 29 jaar. Ze zijn ingesloten voor een verder onderzoek. (08-170111)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.