Gemeente Haren

Ontwerpbeschikking Wet Milieubeheer/Wet verontreiniging oppervlaktewater

Rijksstraatweg

11/09/2008

DHV heeft, namens het NV Waterbedrijf Groningen een nieuwe, de gehele inrichting omvattende milieuvergunning aangevraagd voor het oprichten en in werking hebben van een bedrijf voor de produktie van drinkwater. Het bedrijf is gelegen aan de Rijksstraatweg 83 te Haren. Tevens is een aanvraag om een vergunning Wet Verontreiniging Oppervlaktewater ingediend. Overeenkomstig artikel 3.18 lid 2 Algemene wet bestuursrecht dienen de twee aanvragen gecoördineerd te worden behandeld met andere aanvragen om een beschikking, en deze dan tegelijkertijd ter inzage te leggen.

Het college van burgemeester en wethouders van Haren en het dagelijks bestuur van het Waterschap Hunze & Aa's zijn van plan de gevraagde vergunningen te verlenen. Zowel het college alsmede het dagelijks bestuur verbinden voorschriften aan deze vergunningen. Hierdoor worden de nadelige gevolgen, die de inrichting voor het milieu kan veroorzaken, voldoende ondervangen. De vergunning worden verleend op grond van de Wet milieubeheer en de Wet Verontreiniging Oppervlaktewater.

De aanvragen, ontwerpbeschikkingen en de daarbij behorende stukken liggen van 11 september t/m 23 oktober 2008 bij de receptie van Publiekszaken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 in Haren en het Waterschapsgebouw Hunze & Aa's, Aquapark 5 te Veendam tijdens de geldende openingstijden ter inzage. Iedereen kan voor 16 oktober 2008 schriftelijke zienswijzen inbrengen tegen deze ontwerpbeschikkingen.

Uw zienswijze dient te worden ingebracht voor wat betreft de
* Ontwerpbeschikking Wet milieubeheer bij burgemeester en wethouders van Haren, Postbus 21, 9750 AA Haren. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Vollebergh, telefoonnummer 050 53 39 920.

* Ontwerpbeschikking Wet verontreiniging oppervlaktewateren bij het dagelijks bestuur van het Waterschap Hunze & Aa's, Postbus 195, 9640 AD Veendam. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. de Veen, telefoonnummer 0598 69 32 44.

U kunt ook verzoeken om voor 23 oktober 2008 uw mondelinge zienswijzen te geven ten aanzien van deze ontwerpbeschikking.