Voedingcentrum


Slimmer slank op kantoor

Mensen die elke dag op kantoor werken eten te veel, meldt De Dag vanmorgen. Hoe zorg je ervoor dat je niet te zwaar wordt op je werk? Het Voedingscentrum heeft tips voor jou en je collegaâs. Denk eens aan een Balansdag op het werk.

Je brengt veel tijd door op kantoor en zit al snel een hele dag stil achter je computer. De verleidingen liggen op de loer: de snoeppot, traktaties, lekkers in de kantine en borrels. Af en toe zoân dagje is geen probleem. Als je meteen de dag erna een Balansdag neemt, blijf je op gewicht. Een Balansdag is nog gemakkelijker vol te houden als je het samen met collegaâs doet.

Wat eet je op een Balansdag?

Het Voedingscentrum heeft tips voor een Balansdag op het Werk. Zo helpt het om de droppot van je bureau te halen. Zet er eventueel snoeptomaatjes of worteltjes voor in de plaats. Trakteert een collega op taart? Zeg gewoon: ânee dank je, ik heb een Balansdagâ. Klik hier voor menutips voor een gezonde werkweek.

Meer bewegen

Op een Balansdag beweeg je ook meer. Ga bijvoorbeeld eens vaker op de fiets of lopend naar het werk. En is dat echt te ver? Stap één of meer haltes eerder uit, parkeer de auto verder weg of combineer trein en fiets. En wandel eens in je pauze.

Balansdag buddy
Wil je extra tips ? Dan kun je de Balansdag buddy downloaden. De buddy geeft je elke dag een slimme tip.