Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Smart Cooking Agenda 2009 is uit

Voorproefje: light cooking met Julius Jaspers

Amsterdam, september 2008 ­ Julius Jaspers bedacht ooit het vernieuwende fenomeen 'Smart Cooking'. Het principe is simpel: met Smart Cooking bereid je 's middags voor en zit je 's avonds aan tafel met je gasten. Binnen vijf minuten, zonder stress, tover je een complete maaltijd op tafel. Smart Cooking is een groot succes en dagelijks toe te passen. Dat wordt nu nóg eenvoudiger met de nieuwe Smart Cooking Agenda, waarvan binnenkort editie 2009 verschijnt. Met dit jaar een aantal voorpoefjes uit smart Cooking Light, het nieuwe kookboek dat in oktober verschijnt.

Professioneel
Julius Jaspers, een van de eigenaren van Studio Bazar ­ kookwinkels ­ is een vindingrijke en bevlogen kok. Enkele jaren geleden introduceerde hij Smart Cooking. Dit is een manier van koken die gebaseerd is op 'entertainen' en afgeleid van de werkwijze van professionele koks: lekkere recepten, goede ingrediënten en een gedegen voorbereiding. Zodat gerechten kunnen worden afgemaakt in vijf tot tien minuten, wat natuurlijk wel zo gezellig is als er gasten in de kamer zitten. Dus: genieten van elkaar en het moment, in plaats van je druk te maken over handelingen die uren eerder hadden kunnen plaatsvinden.

Sterrenkoks
In de nieuwe agenda staan bijvoorbeeld recepten van de twee-sterrren-chefs Martin Kruithof uit Giethoorn en Onno Kokmeijer uit Amsterdam. Ook Sergio Herman van 3-sterren restaurant Oud Sluis is vertegenwoordigd. Zo zijn er allerlei koks mét of zonder ster die de heerlijkste gerechten presenteren. Julius: ,,Als de gebruikers van de agenda een recept echt te moeilijk vinden, dan moeten ze maar eens naar die koks toegaan en zich helemaal laten inpakken. Vertel vooral dat de Smart Cooking Agenda aanleiding was voor het bezoek en het wordt een feest!" De agenda is een boekwerk dat een onuitputtelijke inspiratiebron voor elke culinaire liefhebber vormt: van beginner tot doorgewinterde kok. Met volop overheerlijke Smart Cooking-recepten, verrassende culinaire tips, interessante wetenswaardigheden en een onmisbare lijst met culinaire evenementen en feestjes.

Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers. Tevens is deze kok een van de eigenaars van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen. Eten heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. In één van zijn boeken zegt hij hierover: "Begonnen als zondagskok in een bejaardentehuis, toen als vakantiekracht in Restaurant Klein Paardenburg van Ton Fagel, om vervolgens via café de Sproeier en het Hof te besluiten om voor mijzelf te beginnen. Na vele diners, borrels, feesten en recepties besloot ik mij in Amsterdam te vestigen als traiteur. Na tien jaar verkocht ik beide zaken en startte ik bij Studio Bazar, het levenswerk van mijn moeder. Een bedrijf, dat ik nu samen met mijn zuster Rooslinde run. Rode draad door deze carrière was altijd mijn voorliefde voor lekker én gezellig eten. Vandaar Smart Cooking. Ik weet zeker dat ik hier veel mensen een plezier mee doe." www.studiobazar.nl



Ingezonden persbericht