Gemeente Tiel


Vertraging werkzaamheden Westluidensestraat

De werkzaamheden aan de Westluidensestraat lopen vertraging op. De reden voor deze extra vertraging is dat de Nuon de gemaakte afspraken niet nakomt. Hierdoor zijn de gemeente en de civiele aannemer, die verantwoordelijk is voor het riool- en straatwerk, constant gedwongen om de werkwijze te veranderen. Dit leidt tot vertragingen waardoor noodmaatregelen noodzakelijk zijn.

De samenwerking tussen de Nuon en de gemeente gaat in veel gevallen goed, maar niet bij het project aan de Westuidensestraat. De Nuon moet een aantal oude, zeer zware, kabels verwijderen zodat het riool gelegd kan worden. Tot nu toe wordt die afspraak niet nagekomen. Hierdoor lukt het niet, zoals beloofd, de werkzaamheden voor het fruitcorso af te ronden. Als niets meer tegenzit, duren de werkzaamheden tot 24 oktober.

Omdat het fruitcorso binnenkort plaatsvindt, krijgt het laatste wegvak van de Damstraat een tijdelijke bestrating. Dit betekent wel dat de civiel aannemer na het corso opnieuw moet starten en dit kost enige dagen extra. Voor het fruitcorso ruimen we de binnenstad natuurlijk eerst op.

Al eerder vertraging
Er was al eerder sprake van vertraging. Dit was namelijk de onvoorziene vervanging van de waterleiding door Vitens. Dit was niet in de planning opgenomen omdat het waterleidingbedrijf niet had verwacht dat, naast het riool, ook de waterleiding vervangen moest worden.

Brief
Alle bewoners en ondernemers van de Westluidensestraat, Damstraat, Jodenstraat, Borchgang, Tolhuisstraat, Tolhuiswal, Molenhoek, Koornmarkt (tot de Kerkstraat) en St. Agnietenstraat (tot de Kloosterstraat) hebben hierover een brief van de gemeente ontvangen. Voor vragen kan contact worden opgenomen met de heer Frans van Hesteren, telefoonnummer: (0344) 63 73 34, e-mail: fvhesteren@tiel.nl.

Adresgegevens
Bezoekadres: Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postadres: Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Laatst bijgewerkt: 09 september 2008