Ingezonden persbericht


Topkoks strijden met streekproducten

Persbericht

De Witte Roos, 21 augustus 2008, Delft:

Kom kijken naar de kookshow: Ready Steady Cook! Op zaterdag 6 september gaan Mario Ridder chefkok van de Zwethheul en chefkok Misha Sukyás-Reati tijdens een spectaculaire kookshow aan de slag met streekproducten uit de omgeving van Delft.

De twee topkoks gaan een culinaire uitdaging aan waarbij zij vooraf niet weten welke ingrediënten ze kunnen gebruiken en ze slechts 20 minuten hebben om een creatie te bedenken en te bereiden.

Zorg dat je erbij bent op zaterdag 6 september, aanvang 14:00 uur, locatie: tuin van het Meisjeshuis (hoek Oude Delft en Boterbrug).

Na afloop worden de recepten die de chefkoks bereid hebben gepubliceerd op www.witteroos.nl.

Wil je nog meer streekproducten? Loop dan over de 4e Delftse streekmarkt op de aangrenzende Boterbrug! Op deze streekmarkt herleeft de verbintenis tussen stad en land en worden verschillende streekproducten onder de aandacht gebracht. Producten met een oorsprong in Midden-Delfland of andere regio's rond Delft. Steeds met de nadruk op herkomst, kwaliteit en smaak: jams en honing, historische Delftse biersoorten maar ook steekgebonden recreatie en streekorganisaties als de agrarische natuurvereniging Vockestaert, Arti Delflandiae en de Midden-Delfland Vereniging worden gepresenteerd.

Kom ook kijken en proeven!

Wie zijn de koks?

Mario Ridder, grootmeester van de Haute Cuisine.
Mario Ridder is chefkok van restaurant De Zwethheul (twee Michelin sterren). Mario Ridder is een gedreven man zonder poespas, die het genieten in zijn vingers heeft. Hij is opgeleid bij De Bokkedoorns waarna hij onder leiding van chefkok Cees Helder negen jaar actief is geweest in de keuken van Parkheuvel (drie Michelin sterren). Sinds 2006 is Mario Ridder chef-kok van De Zwethheul. Mario Ridder is getrouwd en heeft twee kinderen.

Misha Sukyás-Reati virtuoos van de Cucina Italiana. Hij is opgeleid door een aantal beroemde chefs in Londen en Milaan. Ieder jaar wordt in Milaan een wedstrijd onder chefkoks gehouden waarbij het beste team een gouden lepel wint. In 2003 wonnen Misha en Lorenzo Vironilly deze gouden lepel voor hun Risotto, Porcini met Merlot caramel, de perfecte balans tussen de klassieke Italiaanse keuken en het moderne Italiaanse 'Nouveau Vague'. Sindsdien heeft hij als chef ervaring opgedaan met de Aziatische keuken bij Tribu Food and Design, een chique cateringbedrijf met zetels in Milaan en Shanghai. Wegens verliefdheid op een Amsterdamse is hij nu voor enige tijd in ons land.

Cittaslow
Ready Steady Cook wordt georganiseerd door stichting De Witte Roos om meer bekendheid te geven aan streekproducten uit Midden-Delfland. Midden-Delfland is een mooi gebied, dichtbij Delft. Zo mooi zelfs dat het tot Cittaslow is uitgeroepen. In een Cittaslow kunnen inwoners en bezoekers op een plezierige, gastvrije manier en op een menselijk tempo genieten van lekker eten en een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving, meer informatie www.cittaslow-nederland.nl.

Meer informatie over "Ready Steady Cook! de streekproducten versie" en over de 4e Delftse streekmarkt: www.witteroos.nl of Marit van Lieshout van stichting De Witte Roos, vanlieshout@witteroos.nl T. 015-2566333 (maandag-donderdag)
T. 015-2569396 (vrijdag-zondag)
-----------------------