Gemeente Alphen aan den Rijn

Festival voor de jeugd

Lakeside Festival voor de jeugd

Podium lichten Vato Gonzalez , Afrojack en Salah Edin zijn de eerste artiesten die zijn vastgelegd voor het Lakeside Festival op zaterdag 6 september 2008. Dit is een muziekfestival voor jongeren van 14 t/m 23 jaar, georganiseerd door Stichting We love education in opdracht van de gemeente.

Het Lakeside festival wordt gehouden op de dagcamping in het Zegerslootgebied. Het begint om 16.00 uur en duurt tot middernacht. De toegang is gratis.

Programma
Vato Gonzalez is een landelijk bekende DJ, net als Afrojack. Deze laatste staat op dit moment in de top 40 met het nummer Drop Down. Salah Edin is een bekende Alphense rapper. Dit zijn nog maar drie van de artiesten / bands die straks op het Lakeside Festival komen optreden. In de loop van de volgende weken wordt het volledige programma bekend gemaakt en start de promotie van het festival.

Voor, door en met jongeren
Stichting We love education is nog op zoek naar jongeren die mee willen helpen met de promotie van het Lakeside festival en/of de op- en afbouw van het terrein op 5 en 6 september. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij pim@choi6.nl.

Voor alle jongeren
Vorig jaar heeft het Jongerenwerk op verzoek van de gemeente voor de eerste keer een kleinschalig muziekfestival voor jongeren in het Zegerslootgebied georganiseerd. Uit de evaluatie bleek dat ook jeugd uit andere wijken in Alphen aan den Rijn belangstelling hebben voor een dergelijk muziekfestival en hierbij betrokken willen worden. Verder wilde de jeugd graag de mogelijkheid hebben om iets te kunnen eten en drinken. Dit jaar wordt aan deze wensen tegemoet gekomen. Het festival is toegankelijk voor alle jeugd van 14 tot 23 jaar en op het terrein kunnen snacks en drankjes gekocht worden. Jongeren onder de 16 jaar krijgen bij binnenkomst een bandje om hun pols en kunnen daarmee geen alcohol kopen. Op het terrein, dat wordt afgeschermd met hekken, is toezicht aanwezig.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn