Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)


03.09.2008

Nieuwe stappen in informatiecampagne

www.vettefeiten.nl, de nieuwe website van het productschap over de toepassing van vetten in levensmiddelen, wordt dit najaar onder de aandacht gebracht van productontwikkelaars en marketeers uit de levensmiddelenindustrie en retail. Naast de Nederlandse versie zal eind september ook een Engelse versie van de website beschikbaar zijn.

Van september tot en met december zal VETTEFEITEN terug te vinden zijn in de vakbladen VMT, Voedingsmiddelen Industrie, Bakkerswereld en Distrifood. In print, maar grotendeels online, wordt de bekendheid van het logo vergroot, wordt gemeld wat de website inhoudt, en wordt de doelgroep opgeroepen om voorbeeldcases aan te leveren. Behalve in de vakbladen is VETTEFEITEN ook aanwezig bij de Health Ingredients Conferentie die van 4 tot 6 november wordt gehouden in Parijs. En tijdens het Food Reformulation Symposium dat van 24 tot 26 september wordt gehouden in Londen. Het driedaagse programma van het Food Reformulation Symposium gaat achtereenvolgens in op zout-, suiker- en (verzadigd-) vetreductie.

Stakeholders zullen via een mailing op de hoogte worden gebracht van de belangrijkste boodschap van de website: dat hoog onverzadigde oliën van plantaardige oorsprong met succes toegepast kunnen worden in producten met een goede smaak, textuur en houdbaarheid. Onderwerpen die verder op de website aan bod komen, zijn onder meer: chemische aspecten van vetten, de functie van vet in producten en de invloed van vetten op de smaakcompositie. Daarnaast is er informatie over claims en over consumentenkennis met betrekking tot vetten.

Nieuw onderwerp in voorbereiding is de rol van vetten in de smaakcompositie. In het kader van VETTEFEITEN zal het NIZO als expert op dit gebied een lezing geven tijdens het NVVL Symposium over smaak. NVVL organiseert dit symposium in samenwerking met Food and Nutrition Delta en wel op 25 september, tijdens de Week van de Smaak. Meer informatie hierover is te vinden op de website van NVVL . De kern van de lezing wordt weergegeven in een VETTEFEITEN factsheet die tijdens het symposium verkrijgbaar zal zijn. In deze factsheet zal de praktische aansluiting worden gezocht van wat het betekent voor de smaak en voor de aromaperceptie als je de vetzuursamenstelling van een product verandert.

Die aansluiting met de praktijk is sowieso een belangrijk aspect op www.vettefeiten.nl. Praktijkvoorbeelden op de site tonen aan dat succesvolle innovaties mogelijk zijn. De komende aandacht voor de website zal hopelijk leiden tot meer voorbeelden van geslaagde productinnovaties.