Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)
03.09.2008
Nieuwe stappen in informatiecampagne
www.vettefeiten.nl, de nieuwe website van het productschap over de
toepassing van vetten in levensmiddelen, wordt dit najaar onder de
aandacht gebracht van productontwikkelaars en marketeers uit de
levensmiddelenindustrie en retail. Naast de Nederlandse versie zal
eind september ook een Engelse versie van de website beschikbaar zijn.
Van september tot en met december zal VETTEFEITEN terug te vinden zijn
in de vakbladen VMT, Voedingsmiddelen Industrie, Bakkerswereld en
Distrifood. In print, maar grotendeels online, wordt de bekendheid van
het logo vergroot, wordt gemeld wat de website inhoudt, en wordt de
doelgroep opgeroepen om voorbeeldcases aan te leveren. Behalve in de
vakbladen is VETTEFEITEN ook aanwezig bij de Health Ingredients
Conferentie die van 4 tot 6 november wordt gehouden in Parijs. En
tijdens het Food Reformulation Symposium dat van 24 tot 26 september
wordt gehouden in Londen. Het driedaagse programma van het Food
Reformulation Symposium gaat achtereenvolgens in op zout-, suiker- en
(verzadigd-) vetreductie.
Stakeholders zullen via een mailing op de hoogte worden gebracht van
de belangrijkste boodschap van de website: dat hoog onverzadigde oliën
van plantaardige oorsprong met succes toegepast kunnen worden in
producten met een goede smaak, textuur en houdbaarheid.
Onderwerpen die verder op de website aan bod komen, zijn onder meer:
chemische aspecten van vetten, de functie van vet in producten en de
invloed van vetten op de smaakcompositie. Daarnaast is er informatie
over claims en over consumentenkennis met betrekking tot vetten.
Nieuw onderwerp in voorbereiding is de rol van vetten in de
smaakcompositie. In het kader van VETTEFEITEN zal het NIZO als expert
op dit gebied een lezing geven tijdens het NVVL Symposium over smaak.
NVVL organiseert dit symposium in samenwerking met Food and Nutrition
Delta en wel op 25 september, tijdens de Week van de Smaak. Meer
informatie hierover is te vinden op de website van NVVL . De kern van
de lezing wordt weergegeven in een VETTEFEITEN factsheet die tijdens
het symposium verkrijgbaar zal zijn. In deze factsheet zal de
praktische aansluiting worden gezocht van wat het betekent voor de
smaak en voor de aromaperceptie als je de vetzuursamenstelling van een
product verandert.
Die aansluiting met de praktijk is sowieso een belangrijk aspect op
www.vettefeiten.nl. Praktijkvoorbeelden op de site tonen aan dat
succesvolle innovaties mogelijk zijn. De komende aandacht voor de
website zal hopelijk leiden tot meer voorbeelden van geslaagde
productinnovaties.