Persbericht
Bubbels veroveren Nederland
Succesvolle proeverij trekt record aantal belangstellenden
Zaterdag 30 augustus 2008 was het zonovergoten Mango's Beachbar decor van de tweede editie "Bubbles on the Beach" van Perswijn. Onder grote belangstelling van jong en oud werden ruim 60 verschillende mousserende wijnen geproefd. Uit de grote opkomst en de positieve reacties blijkt dat 'bubbels' niet meer weg te denken zijn uit Nederland. Op een gewone zaterdagmiddag genieten we van een fles cava, prosecco of crémant is niet decadent, maar gewoon lekker genieten! Opvallend was het grote aanbod van mousserende rosé. Of dat te maken had met de strandlocatie laat de organisatie in het midden.
Lekkerste mousserende wijn, gekozen door de 300 bezoeker van "Bubbles on the beach"
De mousserende wijnen uit Frankrijk, Australië, Duitsland, Zuid Afrika, Spanje en Italië van 16 importeurs werden serieus geproefd en vergeleken voor de verkiezing van de beste mousserende wijn van de dag. De uitslag :
1. Brut de Bournet, Mélodie (100% Viognier), (Ardeche, Frankrijk) Wijnkoperij l´Ardeche
2. Fresita Chilean Sparkling Wine, Chardonnay / Sauvignon Blanc, Jos Rijnaarts
3. Bellavista, Franciacorta Cuvee Brut docg 'Bellavista', Chardonnay, Vinites
3. Astoria, 2007, Prosecco, Veneto, Italië, Astroria, Van den Heuvel Specialita
Dat er voor iedereen een mousserende wijn te vinden was bleek wel uit de diversiteit in de Top-10. Drogere en zoetere wijnen (Fresita) wisselden elkaar af. Veel genoemd bij de aanwezige Sommeliers waren ook de Tjechische Mucha Chardonnay (Kurpershoek) en de Villebois Brut Rosé 2005 Loire (Villebois).
Ook werden de beste Cava's bekendgemaakt, gekozen door het Perswijn-panel.
1. Codorníu, Reina María Cristina Brut van Intercaves/Vos & Partners (horeca)
2. Gran Caus 2003, Extra Brut, Ad Bibendum
3. Gramona 2005, Gran Reserva Brut, Wijnimport J. Bart
Na het proeven en de mooie barbecuemaaltijd bleken nog 20 "proefparen" fit genoeg voor de Salsa workshop en bleef de Holland Casino Roulettetafel zeer in trek. Dankzij het prachtige zomerweer was ook het bubbelbad steeds goed gevuld. Tzar Caviaar en ook Reypenaar bleek prima te passen bij de wat steviger mousserende wijnen.
Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het enige, van oorsprong Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument. Perswijn organiseert per jaar vijf grote evenementen.
De volgende evenementen zijn
- Klassiek Europa, 12 oktober in het Palace Hotel in Noordwijk
- Champagne aan Zee, 16 november in Hotels van Oranje te Noordwijk.
EINDE PERSBERICHT
Perscontacten: CK Media Promotions, Colette Klautz 076-5209237 of 06-20141188, Nieuwe Boschstraat 13, 4811 CS Breda, e-mail: