Mojo Concerts

Opnieuw swingen met Juan Luis Guerra in Amsterdam

In zijn thuisland de Dominicaanse Republiek wordt hij al jarenlang op handen gedragen. Juan Luis Guerra is niet alleen in eigen land, maar ook in de rest van Latijns Amerika een graag geziene gast. Na zijn studie aan het prestigieuze Berklee College of Music in Massachusetts draaide zijn debuutalbum in de stijl van de vokale jazz van Manhattan Transfer uit op een grote flop.

Maar eind jaren tachtig mengde hij vertrouwde dampende merengeritmes met Afro-pop, folksongs en jazz: een gouden vondst, want samen met zijn begeleidingsgroep 4.40 beleefde de streng gelovige muzikant het ene na het andere succes. Het album Areito hield de gemoederen bezig: tekstueel stelde hij het sociale onrecht in de Dominicaanse Republiek aan de kaak. Na een afwezigheid van drie jaar staat en swingt Guerra weer in Amsterdam.

Maandag 1 september 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam Zuidoost
Entree: ¤ 55,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 7 juni om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten.