Ingezonden persbericht



31 augustus, 2008

Zestien podiumfinishes in zestien races
Carlo van Dam zet nieuw record

Fuji - De kersverse Japanse Formule 3 kampioen Carlo van Dam heeft vandaag op het circuit van Fuji een nieuw record gevestigd. De Nederlandse Toyota Team TOM's-coureur werd tweede in de zestiende race van het seizoen en stond daarmee voor de zestiende keer op rij op het erepodium. Een unicum in het Japanse kampioenschap, dat Carlo gisteren met zijn zevende zege van het jaar op zijn naam schreef.

"Ik verpestte mijn start door teveel wielspin, het leek wel een burn out...", zegt de vanaf pole position gestarte Carlo. "Ik stond er eerlijk gezegd van te kijken dat ik nog als tweede de eerste bocht in wist te komen. Jammer natuurlijk, want ik had ook vandaag willen winnen. Maar als een tegenvallend resultaat een tweede plaats is, mag je denk ik niet klagen." De Nederlander won gisteren de Japanse Formule 3 titel met

De nieuwe Japanse Formule 3 kampioen Carlo van Dam werd vandaag tweede op Fuji - zijn zestiende podiumplaats in evenveel races. MORIYAMA zijn zevende overwinning van het seizoen. Omdat hij dit jaar onafgebroken in de top drie finishte en ook nog eens extra punten scoorde door met grote regelmaat de pole position te pakken en de snelste raceronde te draaien, ging hij reeds geruime tijd aan de leiding van het kampioenschap. De Duitse Formule 3 kampioen van vorig jaar, stelde daarom al na vijftien races tevens de Japanse titel veilig, waarmee hij zich dus van twee back-to-back Formule 3 titels verzekerde.

"Maar het seizoen is nog niet voorbij", zegt Carlo. "De laatste twee races van het Japanse kampioenschap worden tijdens het derde weekeinde van september verreden op Sugo. En op 16 oktober is de Formule 3 Grand Prix van Macau, waar de beste F3-coureurs uit onder andere Japan, Engeland en de Euroseries aan de start verschijnen. Gelukkig ken ik het circuit van Macau al, omdat ik er eind vorig jaar al in actie kwam, een race die toen overigens leidde tot het contract met Toyota Team TOM's. Voor die Grand Prix hebben we nog een testprogramma gepland, zodat we optimaal voorbereid naar Macau zullen afreizen."

END

Uitslag race 16: www.j-formula3.com/pdf/2008/r15-16fuji/Fuji-Sun-R16.PDF


Noot voor redacties
Contact details (