Homohaat escaleert in Delft


DELFT, 20080831 -- In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 augustus zijn bij de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) de etalage- en voordeurruit met een baksteen ingegooid. Op dat moment was er in de vereniging niemand aanwezig, er zijn dan ook geen slachtoffers gevallen. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Deze gebeurtenis staat bepaald niet op zichzelf. Twee weken geleden werden enkele leden vanuit een rijdende auto bekogeld met frisdrank, nadat eerder al het pand aan de Lange Geer besmeurd was. Leden van de vereniging worden regelmatig nageroepen en enkelen zijn enige tijd geleden zelfs in de tegenover gelegen gracht gegooid. Wie de daders zijn en of de politie onderzoek gaat verrichten is onbekend.

Het geweld lijkt specifiek gericht tegen homoseksuelen, wat volgens Marleen Schoonen, Voorzitter DWH Communicatie & Externe Zaken, een zorgelijke ontwikkeling is: "De DWH bestaat dit jaar 40 jaar, dus we hadden eerder een felicitatie verwacht dan een baksteen door de ruit. We provoceren niet, we dringen niemand iets op, we willen gewoon een eigen plek waar we ons veilig kunnen voelen. Dit soort geweld toont aan dat de acceptatie van homoseksualiteit absoluut niet 'klaar is' zoals door sommigen beweerd wordt. Ik hoop dat de politiek en de politie oor hebben voor dit probleem voordat er slachtoffers vallen."

Overigens is uit onderzoek gebleken dat mensen die geweld plegen tegen homoseksuelen vaak zelf twijfelen over hun geaardheid. Ze zijn daarom welkom bij de kennismakingsgroep die 2 keer per jaar start bij DWH, waarbij jongeren de kans hebben mensen te leren kennen die dezelfde problemen ervaren. Aanmelden kan via kennismakingsgroep@dwhdelft.nl

http://www.dwhdelft.nl





ingezonden persbericht