Ingezonden persbericht


Persbericht

Ekris-coureur Duncan Huisman maakt indruk tijdens Duitse FIA-WTTC race

Veenendaal - 31 augustus 2008. Duncan Huisman, normaal uitkomend voor Ekris Motorsport in de Samsung BMW 130i Cup, reed dit weekend in het Duitse Oschersleben een dubbele FIA-WTCC race, oftewel het Wereldkampioenschap voor Toerwagens. De 36-jarige Rotterdammer kwam uit met een BMW 320 Si van het Duitse Wiechers Sport en wist zich voor de races als 20ste te klasseren. In de beide races streed hij binnen de mogelijkheden van de auto en hemzelf en eindigde de eerste race als 17e en kwam na een goede start in de tweede race als 10e over de streep. Resultaten die volgens Huisman, zeker nog verbeterd kunnen worden en in dat kader vinden er de komende periode met het team van Wiechers, de sponsors en Ekris Motorsport onderhandelingen plaats om te kijken of Duncan Huisman dit jaar nog één of meerdere keren in deze competitieve klasse kan uitkomen.

"Ik heb super-lekker gereden", opent Duncan Huisman zijn verhaal. "Met in de vrije training mijn eerste meters in deze voor mij nieuwe auto en bij een nieuw team. Toch klikte het. In de vrije trainingen zat ik er goed bij met een veertiende en later zelfs een zesde plaats. En ook nog eens met tijden die beslist goed waren, zeker in vergelijking met de fabrieksteams. Jammer genoeg hebben we die lijn niet helemaal door kunnen zetten tijdens de officiële training. Achteraf stel ik vast dat de veren net iets te zacht stonden en ik iets teveel last van onderstuur had. Dan zijn de verschillen in deze klasse ook gelijk weer groter en sta je in een keer op een toch wat teleurstel- lende twintigste startplaats, waar ik hoop had op een positie rond de twaalfde plek. In de eerste race kwam ik daardoor in allerhande gevechten en kon maar moeilijk naar voren komen. Ik streed met Alex Zanardi, die remde mij een keer uit, maar maakte ook een fout waardoor ik twee plaatsen verloor (o.a. aan teamgenoot Olivier Tielemans-red.) en later was het Thompson die nogal agressief op de baan terugkwam na een uitstapje en daardoor vloog ik er naast en moest een volgend treintje van vijf voor laten gaan. Dan val je gelijk een heel stuk terug en is die positie in race 1 verklaart. De tweede race begon met een staande start en dan zijn de BMW's in het voordeel. Toch wist je dat het in de eerste bocht fout kon gaan. Ik hield dus de wat vuilere lijn en schakelde nog een keer extra terug, om zo met niet al te veel snelheid om heel wat gestrande mannen heen te rijden. Daarmee reed ik tussen de BMW fabrieksjongens die ik het niet al te moeilijk heb gemaakt, maar het viel mij op dat ik zo makkelijk bij kon blijven. Na een actie van D'Aste raakte mijn draagarm krom en liepen alleen de linkerbochten echt lekker, maar die heb je hier niet zoveel, dus was het zaak om aan de ene kant te verdedigen en aan de andere kant ook nog wat aan te vallen. Ik moet zeggen dat ik het daarmee best naar mijn zin had. Terugkijkend was het een leuk weekend bij een professioneel team en met een goede auto. Laten we hopen dat ze het budgettair voor elkaar krijgen dat ik nog wat vaker kan rijden en nog en keer kan testen, want dan denk ik dat wij voor het team zeker nog een aantal punten kunnen scoren. Verder heb ik hier in Oschersleben ook de nodige mensen van BMW weer de hand geschud. Je weet maar nooit?", eindigt Duncan Huisman zijn verhaal.

Ekris Motorsport wordt dit jaar ondersteund door: Fortress Building Creativity, Man-Power Vero, Castrol, VDH Architekten BNA en Certina Watches.

Race 1 FIA-WTCC Oschersleben:

1.Augusto Farfus (BMW 320 si) 14 ronden in 22.43.764; 2. Rob Huff op 7.639; 3. Alain Menu beiden Chevrolet Lacetti) op 13.754; 4. Tiago Monteiro op 15.537; 5. Jordi Gene (Beiden SEAT Leon TDi) op 17.913; 17. Duncan Huisman (Wiechers Sport BMW 320) op 36.287.

Race 2:

1.Felix Porteiro (BMW) 14 ronden 23.01.219; 2. Tom Coronel (SEAT Team Holland Leon) op 0.359; 3. Rob Huff (Chevrolet Lacetti) op 0.678; 4. Jordi Gene (SEAT Leon TDi) op 6.399; 5. Andy Priaulx (BMW) op 6.616 en 10. Duncan Huisman (Wiechers BMW 320) op 13.531.

Stand in het kampioenschap na 16 races:

1. Yvan Muller 66; 2. Gabriële Tarquini 64; 3. Andy Priaulx 53 en 4. Rickard Rydell 51.