Politie Twente

Persbericht Politie Twente 31 augustus

Jan Camphuis: 053-4555588

Een (1) verdachte nog vast in onderzoek ernstige mishandeling

Enschede

Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek met betrekking tot een ernstige mishandeling op zondagmorgen 31 augustus, zit alleen nog een 19-jarige Enschedeer vast. Hij wordt ervan verdacht een 17-jarig slachtoffer met een glas te hebben gegooid waardoor deze een diepe wond aan zijn hals opliep.

In de loop van zondag de 31e augustus is meer duidelijkheid gekomen met betrekking tot een ernstige mishandeling die die zondagmorgen werd gepleegd in een horecagelegenheid in de Enschedese binnenstad.

Als eerste kwam vast te staan dat het 17-jarige slachtoffer geen slagaderlijke bloeding maar een diepe vleeswond had opgelopen, die in het ziekenhuis is gehecht. Na behandeling kon hij in de loop van zondagmorgen naar huis.

Getuigenverhoren leverden de politiemensen een aardig beeld op wat er zich in de horecagelegenheid had afgespeeld. Duidelijk werd dat ook het slachtoffer zich niet onbetuigd had gelaten en zich al langere tijd vervelend gedroeg. Dit gedrag mondde uit in een handgemeen waarbij over en weer klappen vielen. Hierbij werd met een glas gegooid die het slachtoffer in de hals raakte en waardoor een behoorlijke wond ontstond.

Ook bleek dat twee van de aangehouden verdachten, of wel zelf slachtoffer waren, de 21-jarige, dan wel geprobeerd hadden het geheel te sussen, een van de twee 19-jarigen. Deze twee, zijn in de loop van zondagmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De tweede 19-jarige zit nog vast. Het vermoeden bestaat dat hij het glas heeft gegooid waardoor de 17-jarige gewond raakte. Tegen hem gaat het onderzoek nog door. De 17-jarige moet nog aangifte doen van deze mishandeling. (08-110079)