Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 31-08-2008

Vechtpartij

HOUTEN In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 augustus vond een grote vechtpartij plaats aan het Plein. Rond 00.20 uur kreeg de politie diverse meldingen binnen van een vechtpartij tussen bezoekers van het Dorpsfeest en een horecagelegenheid aan het Plein. Met ondersteuning van verschillende eenheden en politiehonden konden de partijen gescheiden worden en keerde de rust terug.

Ongeval

EVERDINGEN - In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 augustus omstreeks 00.15 uur reed een 33-jarige man over de Lekdijk, vanuit Hagestein richting Culemborg. Vermoedelijk week de bestuurder uit voor een dier, waardoor hij de macht over het stuur verloor en de dijk afreed. De auto sloeg hierbij over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein.

Bedreiging

NIEUWEGEIN In de late avond van zaterdag 30 augustus kreeg de politie omstreeks 23.10 de melding van een bedreiging aan de Hagestede. Ter plaatse konden agenten de verdachte aanhouden, naar aanleiding van een afgegeven signalement. De verdachte, een 36-jarige man uit Maarssen, werd overgebracht naar het bureau. Na onderzoek met een speurhond werd in de omgeving een slagwapen aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN In de avond van vrijdag 29 augustus vond een verkeersongeval plaats aan de M.A. Reinaldaweg. Rond 16.25 uur reed een 16-jarig meisje met haar 15-jarige zusje, beiden uit Lopik, op een bromfiets over M.A. Reinaldaweg in de richting van Lopik. Op een gegeven moment stak zij tussen de autos, die voor het verkeerslicht stonden, over. Hierbij zag zij de bestuurder van een personenauto, een 38-jarige man uit Lopik, vanuit Lopik over de M.A. Reinaldaweg reed, over het hoofd. Het meisje reed tegen de bestuurderszijde van de auto. Hierbij liepen zij en haar zusje licht letsel op. Beide voertuigen hadden materiele schade.

Aanrijding letsel

IJSSELTEIN Op de Hogebiezen en de Paardenlaan vond vrijdagmiddag 29 augustus een aanrijding tussen een bromfietser en een auto plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond.

Een 17-jarige jongen uit IJsselstein reed rond 15.10 uur op zijn bromfiets over de Paardenlaan in de richting van de Mr. Abbink Spainkstraat. Ter hoogte van de kruising met de Hogebiezen kwam de jongen in aanrijding met een auto, bestuurd door een 23-jarige man uit IJsselstein. De bromfietser raakte gewond aan zijn schouder en been en moest voor behandeling naar het Anthonius ziekenhuis.