Ingezonden persbericht


Renger pakt knappe podiumplaats op Brands Hatch

Renger van der Zande heeft op Brands Hatch de derde plaats in het kampioenschap gepakt na een zeer fraaie derde plaats in de race op zondag. De Prema Powerteam-coureur startte ook vanaf die positie en hield zijn hoofd koel op het korte baantje in Engeland. In een race waar de Volkswagen-coureurs de lakens uitdeelden, was Renger de beste Mercedes-rijder en toonde hij opnieuw zijn racekracht.

"Dit is helemaal goed", lachte Renger na afloop. "Mijn start was goed en ik kon gelijk aansluiten bij Vernay, die van pole was gestart. Mallieux was echter vanaf de tweede plaats nog beter weg en pakte de leiding, dus behield ik de derde plaats. Vanaf daar was de race eigenlijk gereden. Steeds als ik dicht achter Vernay kwam, stuitte ik op een soort onzichtbare muur, waardoor ik downforce verloor."

"Ik sta nu derde in het kampioenschap en daar ben ik erg blij mee. Als je kijkt naar het verloop van dit seizoen, ben ik constant sneller dan mijn teamgenoten en doen we gewoon erg goed mee. Hopelijk kunnen we deze prestaties een vervolg geven in de volgende race, in Barcelona."

In het weekend van 20-21 september zal de Formule 3 Euroseries neerstrijken in de Catalaanse stad.