Politie Zuid-Holland-Zuid

31/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 31-08-2008 o Persberichten district I

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Dordrecht is op 30 augustus op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden, waar hij zich vrijwillig gemeld had. De man zou op zijn vriendin meerde malen hebben mishandeld, waarvan de laatste keer op 10 juli 2008. Op die dag zou hij haar geslagen hebben en haar hebben bedreigd. Ook sloeg hij de inboedel van de woning waar hij verbleef kort en klein. Dat bleek de bekende druppel te zijn en de vrouw deed aangifte. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

OP ZN KOP
DORDRECHT Een 21-jarige man uit Papendrecht is op 30 augustus op de Spuiweg aangehouden. Hij raakte met zijn personenauto een stoeprand en kwam met zijn voertuig op zn kop terecht. De man raakte niet gewond. De beginnend bestuurder had dermate teveel gedronken dat hij zijn rijbewijs meteen kon inleveren. Na verhoor kon de man naar huis. Zijn auto raakte total loss.

DEUK
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Den Haag is op zaterdagavond 30 augustus op de Patersweg aangehouden. Hij had een deuk in een auto getrapt. Getuigen zagen het gebeuren en waarschuwden de politie. De man bleek zo dronken dat hij niet verhoord kon worden. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht. Op 31 augustus was de man voldoende ontnuchterd om verhoord te worden, maar hij bleek zich niets te kunnen herinneren.

VERDACHTE AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 26-jarige man uit Zwijndrecht is op 31 augustus op de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht aangehouden. Hij zou de nacht ervoor op de Gemeenlandskade van een 60-jarige taxichauffeur uit Dordrecht geld hebben geëist. Hij vergezelde zijn eis met een paar klappen op het hoofd van de chauffeur. Die gaf hem niets en er ontstond in de taxi een korte worsteling. De verdachte vluchtte de auto uit, de taxichauffeur met pijn aan zijn hoofd en nek achterlatend. De chauffeur deed aangifte en uit het onderzoek kwam de naam van de verdachte naar voren. Hij is in verzekering gesteld.

MISBRUIK 112: MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Dordrecht is op 31 augustus op het Damsterdiep aangehouden, nadat hij in de nacht van 30 op 31 augustus binnen een paar uur 30 keer zonder noodzaak 112 belde. Telkens hing de man een onsamenhangend verhaal op of beledigde hij de 112-centraliste. Na diverse waarschuwingen werden agenten naar zijn woning gestuurd, waar hij in de buurt werd aangehouden. Hij was dronken en kon na een nacht cel weer naar huis.

VROUW MISHANDELD: MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 56-jarige man uit Dordrecht is op 31 augustus op de Riedijk aangehouden. Hij zou zijn vriendin op de Sint Jorisbrug zonder aanleiding op haar gezicht hebben geslagen. De vrouw, een 53-jarige vrouw uit Nijmegen, liep schaafwonden, een dikke lip en een snee op en bloedde flink. Ze belde aan bij een woning, waarvan de bewoonster de politie belde. De politie ging direct op zoek naar de verdachte die op de Riedijk werd aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld.