Politie Brabant-Noord

Rijden onder invloed

Regio, 31-08-2008

- Door het team Verkeershandhaving werd zaterdagavond op alcohol gecontroleerd op de Aartshertogenlaan en de Hekellaan. Daarbij werden totaal 265 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Dit resulteerde in 9 processen-verbaal. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Één bestuurder bleek al met een eerder ingevorderd rijbewijs te rijden. Van hem werd ook de auto in beslag genomen. Een vriend van één van de bekeurde automobilisten werd korte tijd later op de Runweg in Berlicum aangehouden. Deze 29-jarige man uit Veghel was verder gaan rijden in de auto van zijn vriend, omdat diens rijbewijs was ingevorderd. Hij had echter zelf ook veel te veel gedronken; ruim drie maal. Ook hij moest toen zijn rijbewijs inleveren.

Een 23-jarige Bosschenaar zal het ook een tijdje zonder rijbewijs moeten doen. Deze beginnend bestuurder werd op de Gestelseweg gecontroleerd en bleek ruim acht keer de voor hem toegestane waarde alcohol in zijn bloed te hebben.

Heusden - Vrijdagavond werd een 17-jarige man uit Heusden op de Steenweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie hield de bromfietser staande voor het rijden zonder helm en vermoedde dat de man gedronken had. Een alcoholtest wees uit dat hij bijna drie keer teveel gedronken had. De jongeman is na verhoor heengezonden met een rijverbod van acht uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sint Oedenrode - Een 56-jarige inwoner van Veghel werd zaterdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden op de Zwembadweg in verband met rijden onder invloed. Hij bleek bijna vier maal te veel alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Oss - Een 39-jarige Pool werd in de vroege uren van zondag aangehouden op de Molenstraat. Hij reed met ruim drie maal te veel alcohol in zijn bloed. Zijn Poolse rijbewijs werd ingevorderd.

Loosbroek - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Kampweg een 20-jarige beginnend bestuurder uit Heesch aangehouden voor rijden onder invloed. Na verhoor is de jongeman heengezonden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Sint Anthonis - Op de Boxmeerseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige man uit De Rips aangehouden voor rijden onder invloed. De beginnend bestuurder had bijna drie keer meer gedronken dan toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 9 uur.