Politie Brabant-Noord

Mannen aangehouden na forse geweldplegingen

Uden, 31-08-2008

- Een 47-jarige en een 22-jarige man uit Cuijk zijn zaterdagavond aangehouden na enkele forse geweldplegingen. De oudste van de twee vernielde met een honkbalknuppel een aantal ruiten van een woning aan de Triangelstraat. Daarbij bedreigde hij de bewoners. De man dacht dat zijn ex-vrouw op dat adres aanwezig was. Die had hij vrijdagavond, na een conflict, al enkele klappen gegeven. Toen de gealarmeerde politie in de Triangelstraat kwam, trof men de man met de honkbalknuppel. Het lukte agenten niet om hem te kalmeren. Hij ging hen zelfs te lijf en sloeg één van hen met die knuppel. Het gebruik van pepperspray had niet het gewenste effect en gebruik van het pistool was te gevaarlijk voor omstanders. Daardoor wist de man te ontkomen. Hij werd korte tijd later op de Udenseweg in Zeeland aangehouden. Hij zat toen in de auto van de 22-jarige man, die met hem in Uden bleek te zijn geweest. De twee waren eerder die dag vermoedelijk ook in Rotterdam geweest, waar de oudste verdachte ook vernielingen aan een woning had gepleegd. Dat was de woning van de nieuwe vriend van zijn ex.

Ook bij zijn aanhouding wilde hij de agenten te lijf. Door te dreigen met het gebruik van hun dienstpistool gaf de man zich uiteindelijk over. Hij zag nog wel kans tijdens zijn fouillering nóg een agent een klap tegen het hoofd te geven. Hij bleek toen ook een mes bij zich te hebben.

De agenten kwamen er met kneuzingen vanaf. De beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche doet verder onderzoek.