Persberichten Utrecht stad, 12.10 uur

Utrecht, 31-08-2008

Man meldt zich na neersteken vrouw

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 30 augustus een man aangehouden die een vrouw had neergestoken. De vrouw overleed later op de dag in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Rond 15.15 uur kwam een 49-jarige man uit Utrecht het politiebureau aan de Marco Pololaan binnenlopen. De man verklaarde zojuist een vrouw in een woning aan de Trumanlaan neergestoken te hebben. Agenten namen poolshoogte in de woning en troffen een hevig bloedende vrouw (gegevens op dit moment nog niet bekend) aan. De Utrechter werd direct aangehouden. Het slachtoffer werd met spoed naar het UMC Utrecht overgebracht. Later op de dag overleed de vrouw aan haar verwondingen. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de vrouw en de toedracht van de steekpartij.

Voetbalwedstijd FC Utrecht en PSV zonder incidenten verlopen

UTRECHT De verplaatste voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en PSV van zaterdag 30 augustus is zonder incidenten verlopen.

Burgemeester Wolfsen besloot na overleg met het openbaar ministerie en de politie om de wedstrijd te vervroegen naar 14.30 uur omdat informatie uit verschillende bronnen aangaf dat FC Utrechtsupporters mogelijk op zaterdag naar de binnenstad zouden gaan. De supporters wilden hun ongenoegen duidelijk maken over de gang van zaken rond het supportershome van FC Utrecht in stadion Galgenwaard.

De politie heeft voorafgaand aan de wedstrijd één persoon aangehouden omdat hij niet wilde luisteren, verder verliep alles rustig.

Fietser onder invloed veroorzaakt aanrijding

UTRECHT Op de Wittevrouwenstraat ontstond zaterdagavond 30 augustus een aanrijding waarbij een fietser onder invloed tegen een geparkeerde auto aanreed.

Een 44-jarige man reed met zijn fiets over de Wittevrouwenstraat. De man had zijn fiets niet geheel onder controle en botste ter hoogte van de Voorstraat tegen een geparkeerde auto. De agenten kwamen ter plaatse en constateerden dat de 44-jarige fietser uit Utrecht onder invloed was. De man zelf had daar hele andere gedachten over. Op het bureau wees de ademanalyse 1120 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een algeheel rijverbod van 14 uur werd de Utrechter weer naar huis gestuurd.

Alcoholcontrole

UTRECHT Zaterdagavond 30 augustus heeft de politie op de Albert Schweitzerdreef en het Oppenheimplein een alcoholcontrole uitgevoerd.

In totaal werd bij ruim 600 personen een blaastest afgenomen. Voor tien bestuurders schreef de politie een proces-verbaal uit voor het rijden onder invloed. Eén automobilist blies op de ademanalyse 590 ug/l. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Straatroof

UTRECHT - Vrijdagmiddag 29 augustus vond ter hoogte van de Berekuil een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 44-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 15.40 uur met haar fiets ter hoogte van de fietstunnel onder de Berekuil. Net voordat de vrouw de tunnel wilde inrijden, sprongen twee jongens uit de bosjes. Onder het mom van mogen wij u iets vragen werd de vrouw tegengehouden. Eén van de verdachten gaf de vrouw een duw waardoor zij met haar fiets ten val kwam. De andere jongen greep de laptoptas van de vrouw. De jongens renden na de beroving hard weg.

De signalementen van de jongens zijn: rond de 15 à 16 jaar, getinte huidskleur, kort zwart haar. Eén van de jongens had een gezet postuur de andere een tenger postuur. Beiden droegen een donkerblauwe spijkerbroek.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij voor een groot bedrag aan kleding had gestolen.

Vrijdagmiddag 29 augustus, rond 17.15 uur, kreeg de politie een melding dat personeel van de winkel een vrouw had aangehouden. De vrouw had geprobeerd met een aantal kledingstukken de winkel te verlaten zonder af te rekenen. In totaal had zij voor ruim 250,- aan kleding weggenomen. De agenten hebben de 21-jarige vrouw uit Utrecht voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden met gaspistool

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 augustus een man aangehouden omdat hij een andere man bedreigd had met een gaspistool.

Diverse getuigen belden omstreeks 04.30 uur dat een man met een vuurwapen liep te zwaaien in de omgeving van de Boerhaavelaan en de Thorbeckerlaan. Op weg naar de locatie werden agenten op de Laan van Chartroise aangesproken door een 30-jarige man uit Amsterdam. De man gaf aan dat hij zojuist bedreigd was met een pistool door een andere man. De agenten zochten in de buurt en troffen onder een auto in de Framboosstraat een 19-jarige man uit Utrecht aan. De man werd onder de auto vandaan gehaald en aangehouden.

De 19-jarige man verklaarde dat hij onenigheid had gehad en daarbij gedreigd had met een gaspistool. Het slachtoffer had het pistool weten af te pakken. In de auto van het 30-jarige slachtoffer troffen agenten een gaspistool aan. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Mannen aangehouden voor lekprikken autobanden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 augustus twee mannen aangehouden omdat zij bij tenminste negen autos de banden hadden lekgeprikt.

Door getuigen werd rond 03.45 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat twee mannen door de wijk aan het fietsen waren en bij diverse autos de banden aan het leksteken waren. De verdachten reden in de omgeving van de Reaumurlaan, Celsiuslaan, Marie Curielaan en de Julianaparklaan. Aan de hand van de opgegeven signalementen zagen surveillerende agenten het tweetal op de Sweder van Zuylenweg rijden.

De mannen één van 35 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats en één van 26 jaar uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderzoek in de wijk leverde negen autos op waarvan één of meerdere banden waren lekgestoken.