Persberichten Heuvelrug, 12.20 uur

Utrecht, 31-08-2008

Geweld

DOORN Op zondag 31 augustus omstreeks 02.10 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan het Plein 1923. Ter plaatse konden agenten drie verdachten aanhouden, een 29-jarige man uit Almere, een 22-jarige vrouw uit Doorn en een 30-jarige man uit Utrecht. De politie heeft allen meegenomen naar het bureau en doet verder onderzoek naar de toedracht.

Te veel gedronken

VEENENDAAL In de avond van zaterdag 30 augustus kreeg de politie omstreeks 19.40 uur een melding dat een automobilist dronken achter het stuur zat. Aan de Slaperdijk kon de verdachte worden staande gehouden. De blaastest ter plaatse gaf geen uitsluitsel, dus werd de 34-jarige bestuurder uit Amerongen overgebracht naar het bureau. Daar bleek de man 765 ug/l. in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Getuigenoproep

AMERONGEN In de middag van zaterdag 30 augustus vond een ongeval plaats aan de Lekdijk. Een 31-jarige motorrijder raakte hierbij ernstig gewond. De politie is op zoek naar getuigen en de bestuurder van de auto.

Rond 14.25 uur reed het slachtoffer met een aantal andere motorrijders over de Lekdijk vanuit Amerongen richting Wijk bij Duurstede. Ter hoogte van de toegangsweg Gravenbol stak een bordeauxrode auto, vermoedelijk een Renault Kangoo, de weg over. Hij verleende geen voorrang aan de motorrijders. Deze moesten afremmen, waardoor de achterste bestuurder moest uitwijken, door een hek reed en onderuit ging. De bestuurder van de auto reed door in de richting van Wijk bij Duurstede.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en de bestuurder van de bordeauxrode auto. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie van Heuvelrug via 0900-8844.

Aanrijding

VEENENDAAL - In de vroege avond van vrijdag 29 augustus vond aan de Rondweg West een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrouw op de fiets. Rond 18.55 uur reed een 34-jarige vrouw uit Ede over de Rondweg West komende uit de richting van de Rijksweg A12. Ter hoogte van de kruising met de Grote Beer was het verkeerslicht voor haar groen. Ze stak het kruispunt over en zag op het laatste moment de vrouw op de fiets, die daar normaal gesproken niet mag fietsen. Ze remde uit alle macht, maar kon niet voorkomen dat ze de 27-jarige vrouw uit Veenendaal aanreed. De vrouw liep hierbij verwondingen aan het hoofd en de linker zijde van het lichaam op. Zij is overgebracht naar ziekenhuis de Gelderse Valei.